info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.3389
Dolar Satış
:
32.3971
Euro Alış
:
34.6487
Euro Satış
:
34.7111
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

Çevre İçin Pedal Çevirdiler

Tüketici ve Çevre Eğitim Vakfı ile el ele veren Mersin Bisiklet Derneği üyeleri, bir hafta boyunca Yenişehir Belediyesi’ne bağlı mahallelerde, çevre lisanslı Çevdosan, Akbaşlar ve Kayasan firmalarının da destekleriyle atık dönüşümü konusunda bilgilendirme yaptılar.

Derneğe üye bisikletçilerden oluşan minik bir bisikletçi ordusu, TÜKÇEV’in tişörtlerini giyerek vatandaşa ulaştılar. Atık dönüşümü konusunda mahalle sakinlerini bilgilendiren Mersin Bisiklet Derneği Üyeleri, bir taraftan da broşürler dağıtarak, bilgilendirmelerin kalıcı olmasını sağladılar.
 
Mersin Bisiklet Derneği olarak, tamamen çevreci bir projede yer almanın kendilerini çok mutlu ettiğini söyleyen Dernek Başkanı  Zerrin Arslantaş, şöyle konuştu:
 
“Bisiklet herkesin bildiği gibi karbon salgılamayan, çevreye dost bir araçtır. Bizler, ambalaj atıklarının dünyamızda çok büyük bir sorun olduğu ve bu atıkların çöp olarak değil de tekrar geri dönüşümünün sağlandığı, ekolojik denge için bu tür çalışmaların çok önem arz ettiği bir çağda yaşıyoruz. Ayrıca geri dönüşümün ülke ekonomisine büyük katkı sağladığının da bilincindeyiz.  Bu kapsamda kıt enerji kaynaklarımızın olduğu yaşadığımız dünyamızda,  amaçlarımıza paralel olan bu projede TÜKÇEV’le birlikte çalışmalara katkı sağlamaktan dolayı büyük bir mutluluk duyduk.”
 
 
 
Mersin de yaşayan bisiklet kullanıcıları olarak  bir ekip oluşturduklarını  ve  Yenişehir Belediyesi’ne bağlı bütün mahallerde dolaşarak vatandaşa eğitim verdiklerini de sözlerine ekleyen Arslantaş, konuşmasını şöyle sürdürdü:
 
“Bu bilgilendirme çalışmalarının Mersin’de çok fayda sağlayacağını düşünüyorum. Mersin’de yaşayan bütün bisikletçi arkadaşlarıma ve TÜKÇEV’e teşekkür eder,  TÜKÇEV’ in çevreye ve ekonomiye katkı sağlayan ambalaj atıklarının geri dönüşümü projelerine  her zaman destek vermeye hazır olduğumuzu  bildirmekten mutluluk duyarız. “