info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.4527
Dolar Satış
:
32.5111
Euro Alış
:
34.8255
Euro Satış
:
34.8882
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

Çevre yolu için mezarlar taşınıyor

Tekirdağ da Karayolları Bölge Müdürlüğü nün çevre yolu çalışması nedeniyle kamulaştırılan şehir mezarlığının bir kısmındaki 365 mezar, yeni şehir mezarlığına taşınmaya başladı.

Tekirdağ Karayolları 18. Şube Müdürlüğü, 2 yıldır devam eden Tekirdağ çevre yolu çalışmaları çerçevesinde, eski şehir mezarlığının bulunduğu alanın bir bölümünde kamulaştırmaya gitti. Kamulaştırma yapılan alanda bulunan mezarlar işaretlenerek başlarına belediye ekipleri tarafından sayılar verilip, kazıklar çakıldı.

Mezarların yakınlarına ulaşan belediye ekipleri bayramın hemen sonrasında kamulaştırılan alanda kalan mezarların kaldırılacağını söyledi. Bu sabah saatlerinde mezarların çıkarılma ve taşınma işlemine başlandığını ifade eden Tekirdağ Belediye Başkan Yardımcısı Haldun Güler, toplam 363 mezarın Kayı köyündeki yeni şehir mezarlığına nakil edileceğini söyledi.

Günde ortalama 20 mezarın nakil edileceğini ifade eden Belediye Başkan Yardımcısı Haldun Güler, "Belediyemiz tarafından 15 kişilik ekip ile mezarlar açılıyor. Mezar sahiplerinden herhangi bir ücret talep etmeden yeni şehir mezarlığına nakil edeceğiz. Karayolları çevre yolu çalışması nedeniyle mezarlığın bir kısmında kamulaştırmaya gitmişti. Şimdi yol çalışması mezarlık çevresine kadar geldi. Bu nedenle günde ortalama 20 mezar çıkarılarak ekiplerimiz tarafından yeni şehir mezarlığına nakil edilecek. 363 mezarı yaklaşık 20 günde nakil etmeyi planlıyoruz" dedi.

İstanbul da yaşayan Mukadder Gök ve Emine Demir kardeşler, anneannelerine ait olan mezarın taşınacağı haber ile hemen Tekirdağ a geldiklerini söyledi. Yeni şehir mezarlığının çok uzak olmasından yakınan Mukadder Gök ve Emine Demir kardeşler, mezarların kendilerine sorulmadan taşındığını söyledi. Mukadder Gök, "Biz mezarların kaldırılmasına değil de bu mezarlıkta kalmasını istedik. Yeni mezarlığı istemiyoruz. Kimse burada birlik olup da karşı çıkmıyor. Zaten acımız bize yeter başka yere taşınmasını istemiyoruz" dedi. Kardeşi Emine Demir ise, anneannelerine ait mezarın taşınmasını istemediğini ifade ederek, "Bize gelin mezarınıza sahip çıkın, buradan kalkacak dediler. Bizde İstanbul dan kalktık buraya geldik. Baktık ki yüreğimiz götürmüyor, çıkan kemikleri görüyoruz. Sadece bizimki de değil 350 mezar kalkacakmış. Bu insanlara bu mezarlara yazık, günah. Yeni mezarlığa gidecekmiş, belediyeden haftada iki defa ücretsiz otobüs varmış. Ama diğer zamanlar özel araban yoksa uzak olduğu için gidemeyeceğiz. Bu mezarlıkta hiç mi yer yokta başka yerlere götürüyorlar. 30 sene olmuş benim anneannem gömüleli. Kemikleri gördükçe yüreğimiz götürmüyor, çok acı bir durum. Ölülerimizin gömülü yerlerinde bile rahatlı olmuyor. İstanbul da bile böyle bir rezillik yok" şeklinde konuştu.

Tekirdağ Belediye Başkanlığı nın açtığı ihaleyi kazanan 2 firmanın görevlileri sabahtan itibaren kazı işlemlerine başladı. Çıkarılan mezarlar yeniden kefenlenerek yeni şehir mezarlığına defnediliyor