info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.4527
Dolar Satış
:
32.5111
Euro Alış
:
34.8255
Euro Satış
:
34.8882
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

Çevreci Öğrenciler Atık Pil Toplama Kampanyasında Ödüllendirilecek

Tekirdağ İli Çevre Hizmetleri Birliği (TİÇHİB) ile Taşınabilir Pil Üreticileri ve İthalatçıları Derneği (TAP) nin işbirliği ile düzenlenen ödüllü atık pil toplama kampanyası sonuçlandı

 

Tekirdağ İli Çevre Hizmetleri Birliği (TİÇHİB) ile Taşınabilir Pil Üreticileri ve İthalatçıları Derneği (TAP)'nin işbirliği ile düzenlenen ödüllü atık pil toplama kampanyası sonuçlandı.Birliğe bağlı belediye sınırları ve köylerde bulunan ilk ve ortaokullar arasında, 15 Aralık 2010-30 Nisan 2011 tarihleri arasında yapılan kampanyada öncelikle, okullara toplama bidonları ve bilgilendirici afişler dağıtılmış ve sonrasında toplanan piller tartılarak, makbuz karşılığı okullardan teslim alındı. Bununla birlikte kampanya kapsamında Tekirdağ il merkezinde bulunan ilk ve ortaöğretim okullarına yönelik yaklaşık 750 öğrencinin katılımıyla "Atık Pillerin Yönetimi" konulu eğitim verildi. Kampanya sonucu öğrenci sayısına göre en fazla atık pil toplayan ilk üç okula, 5 Haziran Dünya Çevre Günü etkinlikleri kapsamında törenle çeşitli ödüller dağıtılacak.
 
Konu hakkında açıklama yapan TİÇHİB Müdürü Haldun Güler, kampanya boyunca desteklerini esirgemeyen okul idarecileri ve öğrencilerine teşekkür etti. Güler, kampanya süresi olan 4,5 ayda toplam 1.213 kg atık pilin okullardan toplanarak çevreye ve canlılara zarar vermesinin önüne geçildiğini söyledi. İlköğretim öğrencilerinin, lise öğrencilerine oranla kampanyaya daha duyarlı davrandığının altını çizen Güler, "İlkokul öğrencilerimiz abilerine nazaran atık pil toplama konusunda daha başarılı oldular. Bu anlamda onları tebrik ediyor, lise öğrencilerimizin de bu konuda daha duyarlı davranmalarını bekliyoruz. 1.213 kilo olan toplanan atık pil rakamını çok daha yukarılara taşıyabiliriz. Gelecek çocuklarımız ve gençlerimizin, dolayısıyla bu konuda onlardan duyarlılık beklemek de hakkımız, onlarda topladıkları 1.213 kilo atık pil ile bizi yanıltmadılar. Kampanyamıza olan desteği artırmak ve çevre bilincinin sağlanması ve teşvik edilmesi için de en çok pil toplayan okullarımıza çeşitli ödüller vereceğiz. Ama unutmayalım ki en büyük ödül temiz bir çevre olacak." dedi.