info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.5096
Dolar Satış
:
32.5682
Euro Alış
:
34.6254
Euro Satış
:
34.6878
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

Cezaevinde Meslek Sahibi Oldular

Tekirdağ Kapalı Cezaevi nde kalan 107 hükümlü, yıl içinde açılan çeşitli kurslara kat ılarak meslek sahibi oldu. Cezaevi Müdürü Zeki Yıldırım, mahkumları sosyal hayata hazırlamak için çeşitli kurslar düzenlediklerini söyledi.

Bu kurslarda başarılı olanlara sertifika verildiğini ifade eden Yıldırım, "Halk Eğitimi Merkezi iş birliğinde düzenlediğimiz kurslar sonunda verilen sertifikalarda cezaevi ibaresi yer almadığından hükümlüler cezaları bittiğinde bu belgeyle kısa sürede iş bulabiliyorlar" dedi.

Kapalı cezaevine bağlı Muratlı Açık Cezaevi nde konfeksiyon makineleri kullanımı kursu açtıklarını ifade eden Yıldırım, kurslarla ilgili şu bilgileri verdi:

"Bu kurslara 59 hükümlü katıldı. 44 hükümlümüz kurslarda başarılı olarak sertifika almaya hak kazandı. 13 kursiyerimiz ise halen kursa devam ediyor. 3 defa açtığımız aşçılık ve tabldot kursuna 48 hükümlü katıldı. Kurs sonucunda 12 hükümlü ve tutuklu belge almaya hak kazandı. Halen bu kursumuza da 15 kişi devam etmekte.

İki kez açtığımız berberlik kursuna 28 hükümlü ve tutuklu katıldı, 10 kişi kurs sonunda sertifika aldı. Resme meraklı olanlar için açtığımız yağlı boya tekniği resim kursuna katılan 25 hükümlü ve tutuklumuzun hepsi başarılı oldu. 2 defa açtığımız kalorifer ateşçiliği kursuna ise 27 kişi katıldı ve 16 kişi belge almaya hak kazandı. Bu kurslar sonucunda başarılı olan toplam 107 hükümlü meslek sahibi oldu."

Yıldırım, okuma ve yazma bilmeyen hükümlü ve tutuklar için eğitim verildiğini belirterek, "Cezaevinde bulunan 49 hükümlü ortaöğretim, 15 hükümlü de üniversite eğitimi görüyor. 2008-2009 eğitim yılında eğitim gören 10 hükümlü ortaöğretimden, 1 hükümlü de üniversiteden mezun olarak diploma aldılar" dedi. Bu yıl 3 kez 1. kademe okuma yazma kursu açtıklarını belirten Yıldırım, kurstan 41 kişinin belge aldığını, 2. kademe okuma yazma kursunda ise 42 kişinin başarılı olduğunu söyledi.

Hükümlü ve tutukluların cezaevinde açık ilköğretim okulları na devam edebildiğini belirten Yıldırım, şöyle konuştu:

"2008-2009 eğitim yılı içinde eğitimine devam eden 8 hükü mlü ve tutuklu mezun oldu. 2009-2010 öğretim yılı için 8 kayıt yenileme, 15 yeni kayıt yaptırıldı. Şu anda cezaevinde 23 açık ilköğretim okulu öğrencisi bulunmakta. 2008-2009 eğitim öğretim yılında açık öğretim lisesine devam eden 2 hükümlü ve tutuklu mezun oldu. Bu yıl ise 16 kayıt yenileme, 10 yeni kayıt yaptırdık. Cezaevinde üniversite eğitimi alan hükümlü ve tutuklularımız da bulunuyor. Geçen yıl açık öğretim fakültesinde eğitim gören bir hükümlümüz mezun oldu. Bu yıl 5 hükümlü ve tutuklumuz kayıt yenileme işlemi yaptırdı. ÖSS sınavını kazanan bir hükümlü de bu yıl eğitime başladı."

Zeki Yıldırım, bu yıl hükümlü ve tutuklulara boş zamanlarını değerlendirme ve spor yapma olanağı sağlamak amacıyla 4 kez dart, 2 kez satranç, 1 kez de badminton kursu açtıklarını kaydetti.