info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.4527
Dolar Satış
:
32.5111
Euro Alış
:
34.8255
Euro Satış
:
34.8882
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

Çıkarıldığı Fabrikanın Önünde 8 Gündür Eylem Yapıyor

Tekirdağ’ın Çerkezköy ilçesinde Organize Sanayi Bölgesi’nde faaliyet gösteren bir fabrikanın işçilere verdiği sözleri tutmadığı ve kendisini haksız yere işten çıkardığını iddia eden Salih Savaş, 8 gündür çadır eylemi yapıyor.

Devrimci İşçi Harekatı üyeleri de Savaş'a destek olmak amacıyla fabrika önünde basın açıklaması düzenledi. 
 
Fabrika önüne gelerek Salih Savaş’a destekte bulunan Devrimci İşçi Harekatı üyeleri fabrikaya büyük tepki gösterdi. Üyeler adına basın açıklaması yapan Nihat Özbeyin, “İşten çıkarılan arkadaşımıza destek amaçlı buradayız. Arkadaşımız işine alınana kadar Devrimci İşçi Harekatı olarak her zaman destekleyeceğiz. Bundan önceki direnişlerde sergilediğimiz destek ve mücadele anlayışımızı burada da hayata geçiriyoruz. Bundan önceki direnişlerde direnen emekçiler zafere ulaşmışlardır. Salih kardeşimiz de bu zafere ulaşacaktır. Fabrikayı, gayri kanuni, haksız işten çıkartmayı geri almaya çağırıyoruz. Bu mücadelemiz işçi arkadaşımız geri çağrılana kadar devam edecektir. Bizim sabrımızı sınamasınlar. Mücadele tarihimiz bunun örnekleri ile doludur. Bir işçi de olsa direneceğiz, inanıyoruz bu işin sonunda kazanacağız” dedi. 
 
“AÇLIK GREVİNE BAŞLAYACAĞIM” 
 
8 gündür fabrikanın önünde yatıp kalktığını ifade eden işçi Salih Savaş ise “Bize verilen taahhütte bu sürenin sonunda kadroya alınacağımız ve bütün haklardan da yararlanacağımız söylenmişti. Başlangıç tarihinden gelinen süreye kadar hala verilen sözler tutulmadı Biz de bize verilen sözlerin yerine getirilmesini, o zamana kadar kadro ve sosyal haklarımızı alana kadar mücadele edeceğimizi belirtmek istiyoruz. 30 günlük eylemin ardından açlık grevine başlayacağım. Tek amacım işe geri dönmektir” ifadelerini kaydetti.