info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.5096
Dolar Satış
:
32.5682
Euro Alış
:
34.6254
Euro Satış
:
34.6878
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

Çorlu Anadolu İmam Hatip Lisesi nin Temeli Atıldı

Tekirdağ Valisi Zübeyir KEMELEK Çorlu da eğitim öğretim veren İmam Hatip Lisesi nin Reşadiye Mahallesi ndeki yeni binasının Temel Atma törenine katıldı.

Çorlu'da eğitim öğretim veren İmam Hatip Lisesi'nin Reşadiye Mahallesi'ndeki yeni binasının Temel Atma töreninde konuşan Valimiz Zübeyir KEMELEK; eğitim denince akla yenileşmek gelmektedir. İlimizdeki okulların devamlı yenileştiğini ve gelişmelere ayak uydurduğunu da belirterek, 'Türkiye'de çok çeşitli Meslek Liseleri var. Eskiden vatandaşlar, Meslek Liselerine, Üniversiteye girişteki engellerden dolayı biraz uzak duruyordu. Ama şimdi alınan kararlar ve kanunlarla bu durum değişti ve ortadan kalktı. Milli Eğitim Bakanlığı'nın hedefi, Meslek Liselerinin diğer Liselere göre oranının daha yüksek olması. Ülkemizde şu anda yüzde 55 civarında meslek lisesi ve yüzde 45 civarında da diğer liseler var. Ama bu oranın en az yüzde 65'e gelmesi gerek. Yapılmak istenende bu paralelde .
Valimiz yıkılması gereken, tarihi olmayan eski ve sağlıksız okul binalarını yıkarak yerine sağlıklı ve daha yeni binalar yaptıklarını ifade ederek, buradaki yeni yapılacak olan bina tamamen gönüllülük esasına dayalı bir çalışma. Şu ana kadar devletten hiçbir yardım ve destek almadan yapılmış. Umut ediyoruz ki bundan sonra da devlet kontrolünde ama destek almadan bitirilir. Çorlu'da okul binalarına ihtiyaç var. Çorlu, 265 bin nüfusu ile sürekli büyümeye devam eden bir ilçe şeklinde konuştu.
İl Milli Eğitim Müdürü Halis İŞLER' de 12 yıllık kademeli eğitime geçildikten sonra, okul binalarına ihtiyacın daha fazla arttığını söyledi. Konuşmaların ardından kurban kesilerek ve dua edilerek temel atma töreni gerçekleştirildi.
İnşaatına başlananokul binası, 40 derslikli, 1000 metrekare kapalı alana sahip, 1200 öğrenci kapasitelidir.

Temel Atma Törenine; Valimiz Zübeyir KEMELEK, İlçe Kaymakamı Ali DURSUN, İl Milli Eğitim Müdürü Halis İŞLER, İl Müftüsü Mahmut GÜRLEN daire müdürleri ve vatandaşlarımız katıldı.