info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.4527
Dolar Satış
:
32.5111
Euro Alış
:
34.8255
Euro Satış
:
34.8882
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

Çorlu Bakıma Muhtaç Yaşlıları Koruma Derneği Başkanını Seçti

Çorlu bakıma ve yardıma muhtaç yaşlıları koruma derneğinde başkanlık seçimi yapıldı. Yeni başkan, halen Çorlu kent konseyi başkanlığını yürüten Ramadan Cesur oldu.

Eski başkan Namık Kemal Üniversitesi eski rektörü Halim Ortan'nın babası İsmet Orta ise başkan yardımcılığında devam edecek.Seçildikten sonra bir açıklama yapan başkan Ramadan Cesur, "Derneğimiz, Çorlu’da 1983 yılında Çorlu Yaşlılar Yurdu ve Huzurevi Yaptırma ve Geliştirme Derneği olarak kuruldu. Çorlu Belediyesi’nden 17 dekarlık arsa satın alındı. (Huzur Evi yapılması için) Zaman içindeki gelişmeler sonucunda, Çorlu’ya Huzur Evi yapmanın çeşitli zorlukları ile karşılaşıldığından, bu arsa Sosyal Hizmetler ve Çocuk Esirgeme Kurumu Genel Müdürlüğü’ne Çorlu’ya 80 yataklı Huzur  Evi yapılması şartı ile 1995 yılında bağışlandı. 
 
Devlet  Planlama Teşkilatınca 1995 yılında yatırım programına alınan yer, aynı yıl  Bayındırlık ve İskan Bakanlığı’nca ihale edilerek “Çorlu Huzur Evi”  2006 yılında tamamlanarak hizmete girdi. Dernekler Yasası değişikliğe uğrayınca yeni yasaya göre, Huzur Evi cümlesi kullanılamayacağından değiştirilmiş ve aynı sicil numarası ile yeni adı Çorlu Bakıma ve Yardıma Muhtaç Yaşlıları Koruma Derneği adı altında çalışmalarını sürdürmeye devam etmektedir.
 
29 Aralık 2013 tarihinde yapılan olağan genel kurulda Yönetim Kuruluna seçilen ve görev bölümü yapıldıktan sonra; 
               Ramadan CESUR ……… Başkan     
               İsmet ORTA ……………  Bşk. Yard.                
                          Mülayim TANRIVERDİ .. . Sekreter         
               Mehtap PETEK ………..   Sayman                               
                          Taylan KARA   …………..  Üye  
     olarak çalışmaya başlamışlardır.                                                                             
Yaşlılık, her insan için ayrı bir anlam taşıyan, hayatın çok özel bir dönemidir. Kültürümüzü ve değerlerimizi geleceğe taşımakta büyük katkı sağlayan yaşlılar, dün ve bugün arasında adeta bir köprü kurmaktadırlar.
 
Toplumsal dayanışmanın önemli göstergelerinden birisi, yaşlıların karşılaşabileceği sorunların en aza indirilmesi ve bunların çözümüne ulaşabilme olanaklarının onlara sunulmasıdır. Yaşlanmak, bir kenara çekilip hayatın akışını uzaktan seyretmek değil, imkanlar çerçevesinde topluma dahil olmaya devam etmelerini sağlamaktır. Bu yüzden yaşlılara gereken itibarı gösterip toplumla bütünleşmelerini sağlamak bizim en mühim görevlerimizdendir.
 
Yaşlılarımız bizim onurumuzdur. Onlara sahip çıkmak ve onlarla ilgilenmek tüm toplum bireylerinin vatandaşlık görevidir. Büyüklerine sahip çıkan toplumlar, medeniyeti yakalamış toplumlardır. Ömrünün büyük bir kısmında topluma ve ülkesine hizmet vermiş olan büyüklerimizi, yaşlandıkları dönemde memnun etmek gurur verici bir hadisedir.
 
Mustafa Kemal ATATÜRK “Bir milletin yaşlı vatandaşlarına ve emeklilerine karşı tutumu; o milletin yaşama kudretinin en önemli kıstasıdır. Geçmişte çok güçlüyken, tüm gücüyle çalışmış olanlara karşı minnet hissi duymayan bir milletin, geleceğe güvenle bakmaya hakkı yoktur.” demiştir. Büyüklerimizi sadece özel gün ve haftalarda değil, yılın her gününde hatırlayarak, onlarla birlikte olduğumuzu onlara hissettirmeliyiz.
 
Toplumsal yaşamın temel kuralı karşılıklı sevgi ve saygıdır. Yaşlılara bugün gösterilecek sevgi ve saygı, gelecek kaygılarımızı azaltacak, hangi yaşta olursa olsun, tüm bireylerin yaşama güvenle bakmalarını sağlayacaktır. Unutmayalım ki hepimiz bir gün yaşlanacağız.
Bu duygu ve düşüncelerle tüm büyüklerimizi saygıyla,sevgiyle, hürmet ve muhabbetle selamlıyor, yeni seçilen yönetim kurulumuzun hayırlı ve uğurlu olmasını diliyor, 2014 yılının ülkemize barış ve huzur getirmesini temenni ediyoruz." dedi.
Kaynak : Murat ÜRTEKİN