info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.4527
Dolar Satış
:
32.5111
Euro Alış
:
34.8255
Euro Satış
:
34.8882
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

Çorlu Belediye Meclisi Muhsin Yazıcıoğlu nun İsminin Parka Verilmesini Reddetti

Büyük Birlik Partisi Eski Genel Başkanı Merhum Muhsin Yazıcıoğlu nun İsminin Çorlu da Bir Park veya Sokağa Verilmesini Reddetti.

Tekirdağ'ın Çorlu ilçe belediyesi 2011 Ocak ayı olağan meclis toplantısında, Büyük Birlik Partisi (BBP) eski Genel Başkanı merhum Muhsin Yazıcıoğlu'nun isminin Çorlu'da bir park veya sokağa verilmesini reddetti.

Belediyenin Ocak 2011 olağan toplantısında oylamaya sunulan Muhsin Yazıcıoğlu'nun isminin bir park veya sokağa verilmesi 17 CHP'li meclis üyesinin ret oyu vermesi üzerine oy çokluğu ile reddedildi. Oylamada 8 AKP'li meclis üyesi ise olumlu yönde oy kullandı.

BBP Çorlu İlçe Başkanı İsmail Ceylan alınan karar sonrasında yaptığı açıklamada ''Bir ay önce liderimiz Muhsin Yazıcıoğlu'nun isminin bir park veya sokağa verilmesini talep etmiştik. Yapılan belediye meclis toplantısında bu talebimiz oy çokluğu ile reddedildi. Ret kararı camia olarak bizi derinden yaraladı. Bu konudaki mücadelemizi bırakmayacağız. Gerekirse imza kampanyası başlatacağız'' dedi.

Öte yandan toplantı sonrasında belediyeden basına gönderilen bilgilendirme mailinde bu konuya hiç değinilmedi. Basına gönderilen bilgilendirme mailinde 'Cadde ve Sokak İsimlerinin Belirlenmesi Konusu Görüşüldü' başlığı altında şu açıklama yapıldı. ''Yeni yapılan cadde ve sokaklarının isimlerinin belirlenmesi hususu, cadde ve sokak isimleri belirleme komisyonuna havale edildi. Terörist saldırı sonucunda şehit olan Mehmet Zeki Erden'in, isminin Çorlu'da bir cadde veya sokağa verilmesiyle ilgili teklif belediye meclisince kabul edildi'' açıklaması yapıldı. Muhsin Yazıcıoğlu'nun isminin Çorlu'da bir park veya sokağa verilmesinin reddedildiği konusu açıklamada yer almadı.