info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.4551
Dolar Satış
:
32.5136
Euro Alış
:
34.6559
Euro Satış
:
34.7183
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

Çorlu Belediyesinden Dulova 1. Türk Kültür Testivaline Destek

Çorlu Belediyesi halk oyunları ekibi, Bulgaristan’ın Silistre iline bağlı Dulovo (Akkadınlar) ilçesinde düzenlenen 1. Türk Kültür Festivali’ne katıldı.

Çorlu Belediyesi halk oyunları ekibi, Bulgaristan’ın Silistre iline bağlı Dulovo (Akkadınlar) ilçesinde düzenlenen 1. Türk Kültür Festivali’ne katıldı. 
Çorlu Belediyesi’nin kardeş şehirlerinden Dulovo’da düzenlenen etkinlikler, yeni kurulan Tunahan Derneği’de düzenlenen açılış töreniyle başladı. Açılış münasebetiyle kırmızı kurdele kesilmesinin ardından dernek binası katılımcıların ziyaretine açıldı.
Açılış törenin ardından Dulovo Kültürevi’nde 1. Türk Kültürevi etkinlikleri başladı. Edirne Valisi Hasan Duruer, Silistre Valisi Nasuf Nasuf, Dulovo Belediye Başkanı Yüksel Ahmet, Çorlu Belediye Başkan Yardımcısı Kemaleddin Avcı, Trakya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yener Yörük, BİSADER Genel Başkanı Mehmet Cebeci ve pek çok davetlinin katıldığı programda, kültür merkezi fuayesinde düzenlenen sergi toplu olarak ziyaret edildi. 
Burada sergilenen Dulovo yöresine özgü yemek çeşitleri, el işi ürünleri, eski dönemlerden kalan eşyalar ve yerel ressamlara ait resimler incelendi. Ardından davetlilerin hıncahınç doldurduğu tiyatro salonunda, Dulovo ve ilçeye bağlı köylerden gelen müzik toplulukları ve halk oyunları ekiplerinin gösterileri ve şiir dinletileri gerçekleştirildi. 
Yerel grupların kendi folklor geleneğini yaşattıkları gecede, Çorlu Belediyesi halk oyunları ekibi de yaptığı gösterilerle izleyenlerin beğenisini topladı. Etkinlik programının sonunda 1. Türk Kültür Festivali’nin destekçilerine ve katılımcılar plaket verildi.
Dulovo’da gerçekleştirilen 1. Türk Kültür Festivali’nde Çorlu'yu başarılı bir şekilde temsil eden Çorlu Belediyesi Folklor Ekibi, Silistre şehrinde başta Mecidiye Tabyaları olmak üzere, tarihî ve kültürel öneme sahip çeşitli mekanları da ziyaret etme imkanı buldu.