info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.4527
Dolar Satış
:
32.5111
Euro Alış
:
34.8255
Euro Satış
:
34.8882
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

Çorlu Belediyesinin Yaz Festivali sona erdi

Tekirdağ iline bağlı Çorlu Belediyesince tertip edilen Yaz Festivali birbirinden değerli sanatçıların sahne performanslarıyla son buldu.

Tekirdağ iline bağlı Çorlu Belediyesince tertip edilen Coşkulu bir tören ve renkli etkinliklerle başlayan Yaz Festivali ikinci gününde de beklentiler boşa çıkamadı ve yarışmalar, turnuvalar, gösteriler ve birbirinden değerli sanatçıların sahne performanslarıyla devam etti. Festival süresince dolu dolu üç gün yaşandı. Çorlu luların büyük bir ilgi gösterdiği festival Funda Arar ın sevilen şarkılarını gösterdiği konseriyle sona erdi.
13 AĞUSTOS ETKİNLİKLERİ
Spor Turnuvaları
Streetball turnuvası ilk gün yapılan gösteriler sonrası kaldığı yerden devamikinci günde etti. Geçmişte futbol oynamış otuz beş yaş üstü futbolculardan oluşan Türkiye, Bulgaristan, Yunanistan, Romanya ve Ukrayna veteranlar takımları arasındaki turnuva maçları başladı. Öte yandan Cumhuriyet Meydanı nda ve Omurtak Caddesi nde Karizma Takımı basketbol şov gösterileri yaptı. Görsel içerikli olan bu gösteriler Çorluluların beğenisini topladı.
Sahne Gösterileri ve Konserler
Yerel müzik grupları Atatürk Kültür Merkezi nin önündeki platformda konserler vererek yeteneklerini sergilediler. Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü bünyesinde piyano dersi alan öğrenciler piyano çaldılar. Bulgaristan dan gelen folklor ekibi yöresel kıyafetleriyle Bulgar müziği eşliğinde dans ettiler. Daha sonra Hüseyin Uğurlu bir konser vererek sevilen türküleri seslendirdi. Son olarak gecenin özel konuğu olan Yeni Türkü grubu sahneye çıktı ve dillere destan olan türküleri söyledi. Cumhuriyet Meydanı nda çok büyük bir kalabalığın toplandığı bu konserde Çorlulular da zaman zaman şarkılara eşlik ettiler.
14 AĞUSTOS ETKİNLİKLERİ
Turnuvalar
Festival Programında yer alan Avcılar Kulübü tramp atış turnuvası Esetçe Piknik Alanı nda düzenlendi. Avcılar Kulübü üyeleri, burada kurulan makinenin attığı disklere ateş etmek suretiyle yarıştılar. Açılışı Çorlu Belediye Başkanı Ünal Baysan ın yaptığı turnuvada çok sayıda avcı kıran kırana bir yarışa girdi. Avcılara yemek ikramı da yapıldığı bu turnuva piknik görüntülerini aratmadı. Öte yandan tavla ve briç oyunlarına devam edilerek dereceye giren isimler belirlendi. Çorlu basın mensuplarının oluşturduğu iki takım kapalı spor salonunda futbol maçı yaptılar. Kırmızı takımın galip geldiği bu maçta Çorlu Kaymakamı Ali Dursun, Çorlu Belediye Başkanı Ünal Baysan ve CHP Çorlu İlçe Başkanı Emre Köprülü de hazır bulundu. Festival kapsamındaki spor müsabakaları General Basri Saran Stadyumunda veteran takımların maçlarıyla devam etti. Turnuvanın birincisi Romanya Köstence Belediyesi takımı, ikincisi Çorlu Belediyesi takımı oldu.
Sahne Gösterileri ve Konserler
Belediye folklor öğrencileri Atatürk Kültür Merkezi önündeki platformda roman halk dansları gösterisi yaptılar. Bulgaristan dan gelen Loveş Orkestra ve Dans Topluluğu, Omurtak Caddesinde yürüyüş yaparak danslarını sergiledi. Caddede bulunan Çorlulular yapılan gösteriyi ilgiyle izleyerek grubun üyelerine karşı alkışlarla sevgi gösterisinde bulundular.
İlerleyen saatlerde Yaz Festivali için davet edilen ünlü sunucu Vatan Şaşmaz sahnedeki yerini aldı. Tavla, Briç, Basketbol, Basın Mensupları Turnuvası ve Veteranlar Turnuvasında dereceye giren oyuncu ve takımlara ödülleri, belediye başkan yardımcıları; Serhat Çatalkaya, Ahmet Sarıkurt ve Oktay Çolpan, belediye meclis üyeleri; Ali Çimen, Zarife Atik Geylan ve Cevat Sevim tarafından takdim edildi.
Daha sonra toplu nikâh töreni yapıldı. 25 çiftin dünya evine girdiği bu törende nikâhı Çorlu Belediye Başkanı Ünal Baysan kıydı. Tekirdağ milletvekilleri; Enis Tütüncü ve Kemalettin Nalcı yeni çiftlerin nikâh şahitliğini yaptı.
Son olarak gecenin özel konuğu Funda Arar sahneye çıktı ve sevilen şarkılarını mükemmel bir performansla seslendirdi. Cumhuriyet Meydanı nda büyük bir insan selinin toplandığı konserde Çorlulular gönüllerince eğlendiler.