info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.4527
Dolar Satış
:
32.5111
Euro Alış
:
34.8255
Euro Satış
:
34.8882
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

Çorlu da 80 bin Kişi Domuz Gribi Risk Grubunda

Çorlu da yaklaşık 80 bin kişinin domuz gribi risk grubunda olduğu ve bu kişilerin aşı yapılması gereken kişiler arasında olduğu belirtildi.

Çorlu Sağlık Grup Başkanlığı verilerinden derlenen bilgilere göre domuz gribi risk grubunda bulunan sağlık çalışanları, hamileler, itfaiye, ulaşım, elektrik ve doğalgaz görevlileri ile polis ve jandarma ekipleri, okul öncesi eğitim öğrencileri ile ilköğretim öğrencileri ve 6 ay ? 24 yaş arasındaki gençlerin toplamının Çorlu da yaklaşık 80 bin civarında olduğu belirtildi. Bu kişilerin domuz gribi risk grubunda oldukları ve öncelikli olarak aşı yaptırması gereken kişiler arasında bulundukları kaydedildi.

Risk grubunda yer alan sağlık alanı çalışanlarından hekim, yardımcı sağlık personeli, ebe, hemşire, diğer sağlık personeli, şoför, hizmetli ve hasta bakıcı sayısının Çorlu da yaklaşık bin 400 olduğu, ilköğretim çağında bulunan 41 bin öğrenci bulunduğu, 3 bin okul öncesi eğitim öğrencisi olduğu, bine yakın itfaiye, elektrik, doğalgaz, polis ve jandarma mensubu yer aldığı, yaklaşık 2 bin de hamilenin bulunduğu göz önüne alınarak yapılan hesaplamalarda ortaya çıkan rakama 6 aylık bebekler ile 24 yaşına kadar olan gençlerin sayısı da eklenince ortaya yaklaşık olarak 80 bin rakamı çıkıyor. Bu da Çorlu da 80 bin kişinin domuz gribi risk grubunda olduğunu gösteriyor.

Partiler halinde gönderilecek olan aşıların tamamen ücretsiz olarak yapılacağı ve piyasada satılmayacağı ulaşan aşıların risk gruplarındaki öncelik sırasına göre yapılacağı vurgulandı.