info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.4747
Dolar Satış
:
32.5332
Euro Alış
:
34.8231
Euro Satış
:
34.8859
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

Çorlu da Çocuk Kaçırma Girişimi İddiası

Çorlu da dün öğle saatlerinde 155 Polis İmdat telefonuna yapılan ihbar polis ekiplerini harekete geçirdi.

Edinilen bilgilere göre Çorlu İlköğretim Okulu nda öğrenim gören öğrenciler öğle arasında okul dışına çıktı. Pek çok öğrenci velisinin de akın ettiği okul çevresinde yaşanan yoğunlukta iki öğrencinin bir bayan tarafından zorla götürülmek istendiğini öne süren bir veli 155 Polis İmdat telefonunu arayarak polis ekiplerinden yardım istedi. Çorlu İlköğretim Okulu na sevk edilen polis ekipleri bir yandan da çevrede eşkali bildirilen ve çocukları zorla götürmek istediği iddia edilen bayanı aramaya başladı.

İhbarın ardından okul önüne Çorlu İlçe Emniyet Müdürlüğüne bağlı Asayiş Büro Amirliği, Önleyici Hizmetler Büro Amirliği, Çocuk Polisi ekipleri ile Yunus ekipleri sevk edildi. Kısa sürede okula gelen polisler kaçırılmak istenildiği iddia edilen öğrenciler, olaya tanıklık eden diğer veliler ve okul idarecileri ile bir süre görüştüler.

Polis ekiplerinin incelemesinin ardından olayın iç yüzü ise açığa çıktı. Trajikomik olayda iki öğrencinin tartışmasına diğer öğrencilerin de müdahale ettiği bir anda gerilen ortamı sakinleştirmek isteyen ve o anda oradan geçmekte olan bir bayanın öğrencileri kollarından tutarak ayırdığı öğrencileri farklı istikametlere gönderen bayanın ise yoluna devam ederek olay yerinden ayrıldığı anlaşıldı. Polis ekiplerine kadar intikal ettirilen ve adeta polisleri teyakkuza geçiren konunun durumu yanlış anlayan bir öğrenci velisinin 155 Polis İmdat telefonunu araması sonucu oluştuğu kaydedildi.

Öğrenci Velileri Okul Bahçesinde Cirit Atıyor. Çocuk kaçırma girişimi iddialarının ardından Çorlu İlköğretim Okulu çevresinde bekleyen öğrenci velileri de büyük panik yaşadı. Okul bahçesinin dışında öğrencisinin gelmesini bekleyen veliler hem okul yönetimine hem de bahçe içerisine hatta sınıfların içine kadar giren velilere tepki gösterdiler.

Bazı öğrenci velileri; "Okul yönetimi dışarıdan okula giren kişilerle ilgili olarak tedbir almıyor. Okulun bahçe duvarları güvenlik görevlileri var ama bilhassa giriş ve çıkış saatlerinde kapıdan elini kolunu sallayan rahatlıkla içeri girebiliyor. İçeri girenlerin öğrenci velisi mi, anne babası mı yoksa akrabası mı olduğunu bilen yok. Art niyetli kişiler de okul içerisine girebilir çocuklarımıza zarar verebilir. Bu konuya dikkat gösterilmesini rica ediyoruz" dediler.