info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.4527
Dolar Satış
:
32.5111
Euro Alış
:
34.8255
Euro Satış
:
34.8882
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

Çorlu Da Cübbeli Ahmet Hoca İzdihamı

Tekirdağ ın Çorlu İlçesi ne gelen Cübbeli Ahmet Hoca olarak tanınan Ahmet Mahmut Ünlü nün konferansını dinlemek için salona 2 bin kişi geldi.

Zaman zaman izdiham yaşanan konferansta Cübbeli Ahmet Hoca nın eline öpmek isteyenlere korumalar engel oldu.

Çorlu Sinoplular Derneği tarafından Çorlu Kapalı Spor Salonu nda Resulullah a Saygı adıyla konferans düzenlendi. Konferansa Cübbeli Ahmet hoca olarak bilinen Ahmet Mahmut Ünlü katıldı. İstanbul dan karayolu ile Çorlu Kapalı Spor Salonu na gelen Cübbeli Ahmet Hoca konferansında izdiham yaşanmaması için geniş güvenlik önlemleri alındı. Konferans öncesi Kur an-ı Kerim okundu. Bu sırada salona giren Cübbeli Ahmet Hoca ayakta alkışlarla karşılandı.

Kadınların tribünde, erkeklerin ise ayrı olarak salon içerisinde oturduğu konferansta Cübbeli Ahmet Hoca kendisi için ayrılan koltuğa oturdu. Allah sevgisini anlattığı konferansta Allah ı tarif etmenin mümkün olmadığını belirten Cübbeli Ahmet Hoca, "Tarif edin desem edemezsiniz ama filanca futbolcuyu sorsam ayak numarasını bile veriler" dedi.

"BELKİ İYİ BİR ADAM DEĞİLİM"

Cübbeli Ahmet Hoca, bu zamana kadar hadis okuyup insanları Allah a davet ettiğini ifade ederek kimsenin parasını gasp etmediğini söyledi. Kendisinin belki de kötü bir adam olabileceğini söyleyen Cübbeli Ahmet Hoca şöyle konuştu: "Sevdiğini Allah için seven, kızdığına Allah için kızan muhakkak imanını kemale erdirmiş olur. Bende sizi Allah için seviyorum. Sizin beni, benim sizi sevmem ancak Allah için olur. Ben belki Allah katında iyi bir adam değilim, ama bu kadar senedir ne iş yapıyorum ayet ve hadis okuyorum insanları Allah davet ediyorum. Ben kimseyi yoldan çıkarttırtmadım, kimseyi saptırmadım. Yanlış fetva vermedim, helale haram, harama helal demedim, kimsenin parasını gasp etmedim. Kimsenin namusuna yan gözle bakmadım. Hal böyle olunca sizde beni iyi bir adam biliyorsunuz. Ama belki Allah ile aramda yanlış işlerim var."

KORUMALAR EL ÖPTÜRMEDİ

Yaklaşık bir saat boyunca salonda konuşan Cübbeli Ahmet Hoca nın elimi öpmek isteyenlere korumalar engel oldu. İki bin kişinin dinlediği konferanstan korumalar eşliğindeki güvenlik önlemleri altında çıkan Cübbeli Ahmet Hoca, kara yolu ile Çorlu dan ayrılarak İstanbul a döndü.