info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.4551
Dolar Satış
:
32.5136
Euro Alış
:
34.6559
Euro Satış
:
34.7183
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

Çorlu deresi zehir saçmaya devam ediyor

Tekirdağ iline bağlı Çorlu da fabrikaların bıraktığı kimyasal atıklar nedeniyle simsiyah akan ve günden güne yaydığı ağır koku nedeniyle çevre sakinlerini rahatsız eden Çorlu deresi zehir saçmaya devam ediyor.

Derenin geçtiği Sağlık Mahallesi küme evler mahalle sakinleri yıllardan beri büyük sıkıntı veren Çorlu deresi için yardım istediler. Çorlu nun en büyük mahallesi olan ve 70 bin kişinin yaşadığı Sağlık Mahallesi nden geçen Çorlu deresi, Çerkezköy Organize Sanayi Bölgesi ile Çorlu da bulunan fabrikaların bıraktığı kimyasal atıklar nedeniyle zehir deresine dönüşürken ağır koku nedeniylede ev sahipleri büyük sıkıntı çekiyorlar.

Evlerini satıp bölgeden gitmek isteyen bazı vatandaşlar ise evlerine satılık levhası asmalarına rağmen satamadıklarını belirttiler.

15 yıldır sağlık mahallesinde oturduğunu belirten 62 yaşındaki Ali Hasan Çalgın yıllardır bu soruna bir çare bulunmadığını, gelen her devlet yetkilisinin sadece görünüp gittiğini ve hiçbir şey yapılmadığını söyledi.

Çalgın "Ben 15 yıldır bu mahallede oturuyorum. İlk evimi yaptığım yıllarda buralarda böyle bir koku yoktu, ancak şimdi derenin pisliğinden, kokusundan durulmaz oldu. Sabahın erken saatleri ile gece yarısı koku şiddetini artırıyor. Gece yarıları kamyonlar ile buraya hayvan leşleri, ve atıklar bırakılıyor. Her gelen yetkiliye bu konuyu söyledik herkes bizi dinledi not aldı ama hiç kimse hiç şey yapmadı. Burada çocuklar su ile oynuyor hasta oluyor, hayvanlar sularını içiyor hasta olup ölüyorlar. Yetkililerin bir an önce bu önemli konuyla ilgilenmelerini bekliyoruz" dedi. Bölgedeki dere yüzünden bir çok satılık ev olduğu ancak uzun zaman geçmesine rağmen evlere alıcı çıkmadığını söylediler.