info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.4747
Dolar Satış
:
32.5332
Euro Alış
:
34.8231
Euro Satış
:
34.8859
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

Çorlu Deresi’nin Yaydığı Koku Vatandaşı Canından Bezdirdi

Ergene İlçesi’nde bulunan ve yıllardır simsiyah akan Çorlu Deresi’nin yaydığı ağır koku vatandaşları canından bezdirdi.

Ergene’nin Sağlık Mahallesi'nde bulunan Çorlu Deresi, fabrikaların atıkları nedeniyle zehir deresine dönüştü. Dere suyunun rengi simsiyah oldu. Derenini yaydığı koku nedeniyle evlerinin camlarını açamadıklarını belirten Mustafa ve Hatice Türkoğlu çifti “Derenin rengi simsiyah oldu. Bununla birlikte kokusu iyice ağırlaştı. Ne cam ne de kapı açabiliyoruz. Bizi iyice canımızdan bezdirdi. Burası insan sağlığını tehdit ediyor. Çok sayıda insan hasta oldu” dedi.
 
BİR ZAMANLAR BERRAK AKIYORDU
 
Derenin bir zamanlar tertemiz ve berrak aktığını belirten Türkoğlu çifti, “ Bir zamanlar berrak akan dere şimdi fabrika atıkları nedeniyle kapkara akar oldu. Derenin yaydığı ağır koku ise nefes almamızı güçleştiriyor. Burada yaşayan insanlar artık hasta, birçoğumuz kanser olduk. Kim ne yapacaksa bir an önce yapsın” sözlerini kaydetti.
 
MANZARA HEP BÖYLE
 
Her yağmur sonrasında taşan dere nedeniyle köprünün yıkıldığının da altını çizen çift, “Bu köprü her yağmur sonrasında yıkılıyor. Yıkılmasıyla birlikte de büyük bir tehlike yaratıyor. Belediye gelip toprakla yolu doldurduktan sonra tekrar gidiyor. Yağmur yağıyor ve yine köprü yıkılıyor. Bir kez olsun kalıcı bir çözüm için çalışma yapılmadı. Bu da nasıl bir şey, onu da anlamış değiliz. Burada çocuklarımızı dereye düşer korkusu ile sokağa göndermeye korkuyoruz. Biz artık çözüm istiyoruz” diye konuştu.