info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.4527
Dolar Satış
:
32.5111
Euro Alış
:
34.8255
Euro Satış
:
34.8882
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

Çorlu Devlet Hastanesinde Uzman Doktor Eksikliği Var

Trakya’nın en büyük devlet hastanesi olarak lanse edilen Çorlu Devlet hastanesi yeni yerine taşınmasına karşın, binada müteahhit firmanın yapım eksiklikleri hala giderilmeye çalışılıyor. Birde belli branşlar da uzman doktor eksiklikleri var.

BRANŞLARDA UZMAN DOKTORLAR DA EKSİKLİK VAR
 
Çorlu devlet hastanesi Trakya’da bölge hastanesi konumunda hizmet veriyor. Tekirdağ ili ve Çorlu ilçe  sınırları  haricinden, Vize, Lüleburgaz,Silivri köylerini de katarsak günün her saati yoğunluk yaşanıyor.Halk hastanede ilgiden memnun kalırken,belli branşlarda uzman doktor olmamasından kaynaklanan sıkıntıların çözümlenmesi bekleniyor. Yeni kurulan yanık ünitesindeki çalışmalar için mevcut  plastik cerrah  Uzm. Dr. Birtan Çiçekçi  üç aylığına kursa gittiği için, acil meydana gelen kaza ve diğer olaylarda yaralanan hastalara plastik cerrah bulunmamasından kaynaklanan sıkıntılar devam ediyor. Bunun yanı sıra takviye yeni ortopedi uzman  doktor ataması yapılması bekleniyor.
 
BİNADA EKSİKLİKLER DE  VAR
 
Hükümetin Çorlu’ya en büyük yatırımı olarak isimlendirilen  Devlet hastanesi inşaatı yapımından kaynaklanan eksiklikler hala giderilmeye çalışılıyor. Bu eksiklikler tutulan raporlarla kaymakamlık, valiik ve sağlık bakanlığına zamanında hastane yönetimi tarafından iletildi. Ama tam olarak sağlıklı bir sonuç alınamadığını öğrenmiş bulunuyoruz. Ehil ellerin olmaması ve kullanılan malzemenin de tam kaliteli olmadığı ilk bakışta  açıkça göze çarpıyor. Hastane bahçesi içindeki gider sistemlerinin yetersizliği yüzünden su baskını olmuş ve daha sonra belediye tarafından bu sorun yapılan çalışmalarla giderildi.Fayans döşemedeki acemilik,sıhhi tesisat ve diğer müştemilattaki  durum hastane yönetimi ve çalışanlara zor anlar yaşatmaya devam ediyor
 
TEKİRDAĞ  MİLLETVEKİLLERİ  DURUMDAN  HABERDAR MI ?
 
Şu anda TBMM’ da görev yapan  üç Çorlu’lu milletvekili bulunmakta ve birde Sağlık bakanı komşu il Edirne’den Ak partiden seçilmiş  Dr.Mehmet Müezzinoğlu yer alıyor. Müezzinoğlu,Özcan’lar köfte salonlarının açılışına geldiğinde Çorlu Devlet hastanesini ziyaret ederek,hastane yöneticisi Dr. Ali Cengiz Kalkan’dan etraflı bir bilgi  için  dosya almıştı.Bu dosyada  malzeme ihtiyacı ve sağlık personeli ihtiyaçları da yer alıyordu. Trakya’da devlet hastaneleri içinde Çorlu devlet hastanesin de  24 saat yoğunluk yaşanıyor. Trafik kazaları ,asayiş olayları  ve  iş kazalarında  yaralananlar başı çekerken, polikliniklere her gün binlerce hasta tedavi olmak  için başvuruyor.Bir an önce eksikliklerin giderilmesi ve uzman doktor atamalarının yapılması bekleniyor.