info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.4527
Dolar Satış
:
32.5111
Euro Alış
:
34.8255
Euro Satış
:
34.8882
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

Çorlu Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Feyzullah Aktepe; Borçsuz İnsan Yok

Çorlu ilçesinde kurulu bulunan Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Feyzullah Aktepe "Çorlu`da neredeyse borçlu olmayan hiç kimse yok" dedi.

Tekirdağ iline bağlı Çorlu ilçesinde kurulu bulunan Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Feyzullah Aktepe, neredeyse borçsuz insan kalmadığını belirterek, esnaflar ve çiftçilerin gerçekten zor durumda olduğunu söyledi. Aktepe; "Çorlu da neredeyse borçlu olmayan hiç kimse yok" dedi.

Çorlu da şu anda 30 ? 35 bin dolayında işsiz var diyen Aktepe; "40 bin dolayında da icra takibinde olan insan var. Bu insanlar borçlular ve borçlarını ödeyemeyecek duruma gelmişler. Çorlu da neredeyse borçlu olmayan hiç kimse yok. Bende borçluyum kredi ve kredi kartı borçlarım var ve rahat ödeyemiyorum. Ödeme günü geldiği zaman tam olarak ödeme gerçekleştiremiyorum. Çiftçimiz ve esnafımız zorda hem de çok zorda. 850 üyemiz bulunuyor ancak üyelik aidatlarını gününde ödeyen, zamanında getiren üye neredeyse kalmadı. Üye sayısında büyük oranda bir azalma söz konusu değil ancak üye olan kişi ufak sermayelerle açtığı iş yerini 3 ay 4 ay sonra kapatıyor. Oda üye kaydı bulunuyor ama ne iş yeri çalışıyor ne de kendisine ulaşılabiliyor" dedi.

Aktepe; "Üniversite mezunu gençler geliyor asgari ücrete razı olduklarını söyleyerek çalışacak iş istiyorlar. Ben bu gençleri gördüğüm zaman içim acıyor, çok üzülüyorum ama bu durum kimsenin umurunda değil gibi gözüküyor. Bende çocuk okuttum ailelerin yaşadıkları zorlukları çok iyi biliyorum" şeklinde konuştu.

Feyzullah Aktepe oda genel kurulunu Mart ayı içerisinde yapılmasını planladıklarını kaydederek; "Diğer odaların ve derneklerin seçimleri bu dönemde yoğun olarak yapılıyor bu yoğunluk sona erdiği zaman Mart ayında odamızın genel kurulunu gerçekleştireceğiz" dedi.