info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.4626
Dolar Satış
:
32.5211
Euro Alış
:
34.5266
Euro Satış
:
34.5888
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

Çorlu Halk Otobüslerine Teknolojik Bilgilendirme Kartları Konuldu

Çorlu Belediyesi, Bilgi İşlem Müdürlüğü’nün hizmetleri, teknolojik yenilikleri ve yeni uygulamaları hakkında halkın bilgilendirilmesi amacıyla halk otobüslerinde bulunan şeffaf tutamaklara, bilgilendirme kartları koydu.

Her biri farklı içeriğe sahip olan bilgilendirme kartlarında, Çorlu halkının; Çorlu Belediyesi'nin kurumsal internet sitesi (www.corlu.bel.tr) ile mobil uygulamalarını kullanarak veya 444 99 59 numaralı iletişim merkezini arayarak yapabilecekleri işlemler hakkındaki bilgilere yer verildi.
 
Konuyla ilgili olarak açıklamalarda bulunan Çorlu Belediye Başkan Yardımcısı Ahmet Sarıkurt; “Bu uygulamayla, vatandaşlarımızın belediyeye ulaşımını kolaylaştırmaya yönelik çalışmalarımızı duyuruyoruz. Vatandaşlarımız -belediyeye gelmesine gerek kalmadan- mobil uygulamamızı kullanarak; arsa rayiç değerlerini, emlak vergisi borcunu, su fatura bilgilerini öğrenebilmekte, bununla birlikte istek ve şikâyetlerini fotoğrafıyla birlikte idaremize gönderebilmektedirler. İnternet sitemiz üzerinden; kamu kurum ve kuruluşları, nöbetçi eczaneler, belediye çalışma ve etkinlikleri, planlı su kesintileri, tamamlanan ve devam eden projeler, tüm ihale ilanları, meclis ve encümen kararları, çeşitli komisyon raporları, stratejik plan, imar planları ve değişiklikleri, kurumsal yapımız ve erişim bilgileri hakkında tüm bilgilere erişilebiliyor. Ayrıca online olarak nikah tarihi ve kurs başvurusu yapılabilmekte, belediye başkanımıza mesajını iletebilmekte ve şehir kamerası aracılığıyla Cumhuriyet Meydanı’nı canlı olarak izlenebilmektedir” dedi.
 
Yapılan teknolojik yenilikler ve yeni uygulamalar sayesinde mesafe kavramının ortadan kaldırıldığını ifade eden Başkan Yardımcısı Sarıkurt, Çorlu halkının belediyeye ulaşımının kolaylaştırıldığını söyledi.