info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.5096
Dolar Satış
:
32.5682
Euro Alış
:
34.6254
Euro Satış
:
34.6878
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

Çorlu Lions ve Rotary 100. Yıl Kulübünden örnek davranış

Çorlu Lions Kulübü ve 100. Yıl Rotary`nin ortaklaşa hazırladığı proje kapsamında Çorlu Sakatlar Derneği ilköğretim ve iş okuluna meslek atölyesi açıyor.

Lions kulubü ve 100. yıl Rotary kulubünün ortaklaşa yürüteceği proje kapsamında okulda eğitim gören zihinsel engelli çocukların mesleki beceri kazanması ve bu çocukların sosyal yaşama uyumlu hale getirilmesi amaçlanıyor.

Tekstil ve Deri atölyelerinin hazırlanmasını üstlenen Çorlu Lions Kulübü adına açıklama yapan Çorlu Lions Kulübü dönem başkanı Ayhan Nuri Erdem " Bu proje ile okul içerisinde kuracağımız tekstil ve deri atölyeleri ile okulda eğitim gören zihinsel engelli çocuklarımızın hem mesleki eğitim almalarını hem kendilerini toplumda değer olarak hissetmelerini sağlamak istiyoruz.

Ayrıca haftanın bir günü bu çocuklarımızın aileleri ile bu atölyelerde vakit geçirmelerini onların bu çabalarına ortak olmasını istiyoruz. Bu atölyelerde ürettiklerini pazarlayarak kendi eğitimlerine ve okullarına katkı sağlamalarını hedefliyoruz. Türkiye`de böyle bir okulda tekstil ve deri atölyesi olarak ilk olacak projenin işleyişi bakımından 10 adet dikiş makinesini okula teslim ediyoruz. Okulun içerisinde yapacağımız tadilatla tekstil ve deri üzerine olmak üzere iki atölye oluşturacağız" dedi. Çorlu Lions kulübü yönetiminden Yaşar Narinoğlu, Nurcan Ergin ve Nurhan Özbaba`da makinelerin teslim töreninde hazır bulundu. Okul Müdürü Ali Kaptanoğlu ise "Bu projenin gerçekleşmesinde emeği geçen Çorlu Lions kulübü ve 100. YIL Rotary Kulübü yetkililerine teşekkür ediyorum. Okulumuz da iş okulu ile beraber toplamda 127 öğrenci var. Onların yararına ve kişisel gelişimlerine katkı sağlayacak her projeyi destekliyor ve böyle projeleri hazırlayan ve uygulayan değerli gönül dostlarımıza teşekkürü borç biliyoruz" dedi.