info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.4527
Dolar Satış
:
32.5111
Euro Alış
:
34.8255
Euro Satış
:
34.8882
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

Çorlu lu İş Adamından Büyük Okul Bağışı

Çorlulu iş adamı Celal Öğücü, 6 ay önce Tekirdağ Valisi Ali Yerlikaya’ya verdiği sözü yerine getirerek modern bir okul yaptırdı.

Anne ve babasının isimlerini verdiği okula yaklaşık 2 milyon TL para harcayan İş Adamı Öğücü, büyük takdir topladı. Çorlu Reşadiye Orta Okulunun ismi değiştirilerek “Gönüllü Hizmet Vakfı Aysel Abdullah Öğücü Ortaokulu’nun” açılışı yeni eğitim öğretim yılın da Milli Eğitim Bakanı tarafından yapılması planlanıyor. 
 
Çorlulu iş adamı Celal Öğücü; 06 Aralık 2012 tarihinde açılışı yapılan Çorlu Eğitim ve Spor Vakfı kız öğrenci yurdunun açılış töreninde Tekirdağ Valisi Ali Yerlikaya’nın yanına giderek “Bizde Çorlu’da bir okul yaptırmak istiyoruz” demişti. Bu hayırsever girişimden çok memnun kalan Vali Ali Yerlikaya “Böyle hayırlı işler yapan işadamlarımızı alkışlıyoruz” diyerek Celal Öğücü’nün okul yaptırma isteğinden çok memnun kalmıştı. Çorlulu hayırsever iş adamı Celal Öğücü’nün bu teklifi sonrasında Çorlu’da yeni okul yapımı için hızlı bir proje geliştirilemediği için yapımı yeni tamamlanan Reşadiye Orta Okulunun adı “Gönüllü Hizmet Vakfı Aysel Abdullah Öğücü Orta Okulu” olarak değiştirdi.
 
Edinilen bilgilere göre bir okulda ismini yaşatmak isteyen hayırsever vatandaşlar, yapılacak okulun maliyetinin yarısını karşılamaları durumda isimleri okullara veriliyor. Çorlu’lu hayırsever iş adamı Celal Öğücü’nün 2 Milyon TL civarında bağışta bulunduğu bilgisi alındı. Bağış yapılan bu para ile Çorlu’da başka bir bölgede okul yapılması planlanıyor. Tabelası değiştirilen Gönüllü Hizmet Vakfı Aysel Abdullah Öğücü Orta Okulu’nun açılışını Eğitim döneminin açılması sonrasında Milli Eğitim Bakanı tarafından yapılacağı öğrenildi. Hayırsever iş adamı Celal Öğücü’nün, anne ve babası adına kurduğu vakıf ile özellikle eğitime destek olmak adına birçok eser yaptırdığı öğrenildi.