info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.3199
Dolar Satış
:
32.3781
Euro Alış
:
34.6073
Euro Satış
:
34.6697
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

Çorlu TSO Basın Eğitim Semineri Gerçekleşti

Çorlu Ticaret ve Sanayi Odası Bölgemizdeki Medya Mensuplarına yönelik "Basın Eğitim Semineri" 17 Nisan 2010 Cumartesi günü 43 katılımcı ile Çorlu Ticaret ve Sanayi Odası Konferans Salonu?nda gerçektirildi.

Bölgemiz Medya Mensuplarının katılımda bulundukları ve eğitmenliğini Anadolu Ünv. İletişim Bilimleri Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Erkan YÜKSEL in yaptığı eğitim seminerinin birinci bölümünde Haber Toplama ve Yazma Teknikleri, ikinci bölümünde ise Haber Yazmanın Altın Kuralları konularında katılımcılara bilgiler verdi.

Eğitimde açılış konuşması yapan Çorlu Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı ve TOBB Ticaret ve Sanayi Odaları Konsey Başkan Yardımcısı Özlem YEMİŞÇİ konuşmasında "Haber Toplama ve Yazma Teknikleri ve Haber Yazmanın Altın Kuralları başlıkları altında düzenlediğimiz eğitimimize katılımınızdan, sizlerle bir arada olmaktan büyük memnuniyet duyduk. Bir gazete, bir memleketin, bir bölgenin kimliği, nüfus cüzdanıdır. Sizler de bu kimliği yazan çok değerli kalemlersiniz.

Pek kıymetli arkadaşlar, peki kimdir bu kalemi oynatan kişi?

Kamuoyunu doğru yönlendiren, çok yanlı bakan, çok yönlü düşünen, hızlı, inanılır ve güvenilir bir şekilde bilgilendiren kişidir. Neden önemlidir bu kalemi oynatan kişi? Çünkü halk adına, halk için yapılanları duyurur, Çünkü kitleleri sorgular ve uyarır. Aslında gazetecilik, acı içinde yaşayanları rahatlatmak; rahat içinde yaşayanlara acıyı tanıtma mesleğidir. Aslına bakılırsa, basının olmadığı yerde Demokrasi de yok olmaya mahkumdur. Ümit KAFTANCIOĞLU, Turan DURSUN, Musa ANTER, Kemal TÜRKLER, Abdi İPEKÇİ, Uğur MUMCU, Çetin EMEÇ, Ahmet Taner KIŞLALI. İsimleri tanıdık geliyor mu? Elbette ki gelecek. Tarih onları altın harflerle yazdı sayfalarına. Yeri geldi hakarete, yeri geldi tehdide maruz kaldılar. Yeri geldi davaları uğruna canlarını teslim ettiler. Ama asla kalıplaşmış, dar, karanlık beyinlerin esiri olmadılar. Kimseye de teslim olmadılar. Türk Milletinden başka kimsenin menfaatine çalışmadılar.Çok kıymetli Arkadaşlar, devam edecek eğitimlerimizde buluşmak üzere, sevgi ve saygılarımı sunuyorum" dedi.

Eğitimi sonunda Çorlu Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı ve TOBB Ticaret ve Sanayi Odaları Konsey Başkan Yardımcısı Özlem YEMİŞÇİ katılımcılara eğitim sertifikalarını takdim etti.