info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.4527
Dolar Satış
:
32.5111
Euro Alış
:
34.8255
Euro Satış
:
34.8882
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

Çorlu TSO dan Sosyal Güvenlik Yeni Kanunu ve Yönetmelikleri Eğitim Semineri

Çorlu Ticaret ve Sanayi Odası ve Tekirdağ Sosyal Güvenlik Kurumu İl Müdürlüğü işbirliği ile 25 Mayıs 2010 Salı günü, "Sosyal Güvenlik Yeni Kanun ve Yönetmelikleri" konulu eğitim semineri Çorlu TSO Konferans Salonu nda gerçekleşti.

Sosyal Güvenlik Yeni Kanun ve Yönetmelikleri Eğitim Semineri nde Tekirdağ Sosyal Güvenlik İl Müdürü Aykut AYDIN, Çorlu Merkez Müdürü Remzi ALTINDAĞ 5510 Sayılı Kanun un Tanıtımı ; Çerkezköy Merkez Müdürü V. Yücel İNCE 5510 Sayılı Kanuna Göre Kısa Vadeli Sigorta ve GSS Uygulamaları ; Malkara Merkez Müdürü G.Yaşar ESEN 5510 Sayılı Kanuna Göre 4/B Emeklilik Şartları ; Prim Tahakkuk ve Tahsilat Servisi Şefi Gülten BULUT 5510 Sayılı Kanuna İşveren Mevzuatı , Yetkili V.H.K.İ. (KADİM Servisi) Fatma ÜÇGÜL Kayıt Dışı İstihdamın Öneminin Anlatımı konularında katılımcılara bilgiler verdiler.

Sosyal Güvenlik Yeni Kanun ve Yönetmelikleri Eğitim Semineri nde açılış konuşması yapan Tekirdağ Sosyal Güvenlik İl Müdürü Aykut AYDIN konuşmasında; " Sosyal Güvenlik Reformu dört dörtlük değildir. Hepimizin ortak kaygısıdır. Bu yasa iyileştirilmeli ve demokratik reformlara taşımalıyız. Sosyal Güvenlik Yasasını gerçekleştirdirk. Emekleme çağında olan bir yasa olarak çıktı. Günümüzde bilgisayar veri tabanı en zengin olan kuruluş biziz. Bunu kaldırabilecek nitelikte bilgisayar altyapısının olması gereklidir. Şuanda kurumun oturması için asgari beş yıla daha ihtiyaç vardır. Sosyal Güvenlik Kurumu dört yaşındadır. Geçtiğimiz hafta Sosyal Güvenlik Haftasını kutladık. Biz kurum olarak sizlerin desteğini talep ediyoruz. Bizim Sosyal Güvenlik Yasasını Üniversiteler ile akademik seviyede tartışmamız gerekiyor. Yani Üniversiteler bir çıkar grubu değildir. Bilimsel çalışmalar yapan kurumlardır. Biz buraya taşımak istiyoruz" dedi.