info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.4527
Dolar Satış
:
32.5111
Euro Alış
:
34.8255
Euro Satış
:
34.8882
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

Çorlu ve Malkara da Kar Yağışı Başladı

Tekirdağ ın, Çorlu ve Malkara İlçelerinde Akşam Saatlerinde Başlayan Kar Yağışı Hayatı Olumsuz Etkiliyor.

Tekirdağ'ın, Çorlu ve Malkara ilçelerinde akşam saatlerinde başlayan kar yağışı hayatı olumsuz etkiliyor.Çorlu'da, kar yağışı nedeniyle ana arterlerde trafik akışında yavaşlama ve yer yer trafikte durmalara rastlanıyor.

Yetkililer, yağıştan dolayı yaşanabilecek olumsuzluklara karşın hazırlıklarının tam olduğunu belirtti. Öte yandan, meteoroloji yetkilileri Çorlu'da kar ve karla karışık yağmur yağışının aralıklar ile devam edeceğini belirtirken, hava sıcaklığının ise 2 derece olduğunu bildirdi.

Kar yağışı, Malkara ilçesinde de etkili oluyor.Malkara Belediye Başkanı Birol Kaya, AA muhabirine yaptığı açıklamada, kar kalınlığının ilçe merkezinde 4 santimetre olarak ölçüldüğünü, ilçede olumsuz bir durumun ise yaşanmadığını söyledi.Kaya, 'Karla mücadele ekiplerimiz hazır vaziyette bekliyor. Tuzlama araçlarımız ve kar küreme araçlarımız sürücüleri ile beraber görev başındalar' dedi.

Malkara Bölge Trafik ekipleri ise, trafik yoğunluğunun olmamasından dolayı kar tutan yolları karayolları ekiplerinin temizleme çalışmalarına başladığını kaydettiler.Yoğun kar yağışı ile Malkara-Keşan karayolunda 3 maddi hasarlı trafik kazasının meydana geldiği belirtildi.Bu arada, Tekirdağ kent merkezinde de, sağanak etkisini sürdürürken şehir merkezinde metrekareye 4.8 kilogram yağışın düştüğü bildirildi.

Meteoroloji yetkilileri, hava sıcaklığının 4 dereceye düştüğü il merkezinde doğudan esen rüzgarın da saatte 27 kilometre olduğunu kaydetti.