info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.4527
Dolar Satış
:
32.5111
Euro Alış
:
34.8255
Euro Satış
:
34.8882
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

Çorlu ya 10 Dakikalık Yağış Yetti

Tekirdağ ın Çorlu İlçesi nde 10 dakika süreyle etkili olan sağanak yağış sonrası caddeler göle döndü, bazı binaların bodrum katındaki evleri su bastı.

 

Hava sıcaklığının 23 derece olduğu Çorlu'da saat 17.00 sıralarında başlayan ve 10 dakika etkili olan sağanak yaşamı olumsuz etkiledi. Yağmura hazırlıksız yakalananlar duraklara ve bina altlarına sığınırken, taşan rögarlar nedeniyle cadde ve sokaklar göle döndü. Bazı caddeler ise sular çekilene kadar trafiğe kapandı. Yağmur yağışı nedeniyle Çorlu Belediyesi İtfaiyesi'ne bazı evlerin bodrum katlarını su bastığı yönünde ihbarlar geldi. İtfaiye ekipleri, suları boşaltmak için çalışma başlattı. 
 
Sağanak Yağış Hastanenin Acil Servisini Göle Çevirdi
 
Yağış nedeniyle Çorlu Devlet Hastanesi Acil Servisi ve Yoğun Bakım Ünitesi'ni su bastı. Acile gelen hastalar, ilçede bulunan diğer hastanelere gönderildi.
 
Acil Servis hemen boşaltılırken, elektrikler kesildi. Hastahane görevlileri, itfaiye ekipleri gelene kadar kendi imkanları ile Acil Servis'e dolan suyu boşaltmaya çalıştılar. Acil Servis'te yatan bir hasta ve refakatçisi içerde mahsur kaldı. Hasta yatağında yatarken refakatçisi ise sandalyelerin üzerine çıkarak içeriye dolan sulardan korunmaya çalıştı.
 
Sağanak yağış vatandaşları hazırlıksız yakaladı. Vatandaşlar, çarşı içerisinde bulunan pasajlara ve alışveriş mağazalarına girerek sağanak yağıştan korunmaya çalıştı. Şehir merkezinde bulunan Salih Omurtak Caddesi üzerinde bir spor salonu, bir market ve bir binanın bodrum katında bulunan garaj sularla doldu. İtfaiye ekipleri, kendilerine gelen ihbarları değerlendirerek vatandaşlara aciliyet sırasına göre yardımcı olmaya çalıştı.
 
Çorlu'da yağmur öncesinde hava sıcaklığı 23 derece iken, birden başlayan yağmur birçok vatandaşı mağdur etti.