info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.4527
Dolar Satış
:
32.5111
Euro Alış
:
34.8255
Euro Satış
:
34.8882
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

Çorlu ya Teknopark

NKÜ Rektörü Şenköylü, Çorlu Mühendislik Fakültesi Kampüsü nde TEKNOPARK kurmak için başvuruda bulunulacağı müjdesini verdi.

Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi (NKÜ) tarafından ?Teknoparklar ve Sanayi Bakanlığının AR-GE Destekleri başlıklı bir konferans düzenlendi. NKÜ Piramit Salon da gerçekleştirilen konferansa, Sanayi Bakanlığı Araştırma Genel Müdürlüğü Genel Müdür Yardımcısı Zülküf Kanat ın konuşmacı olarak katıldı.

Kanat, 2004 yılı bütçesinde araştırma ve geliştirmeye (AR-GE) ayrılan payın %0,67 olduğunu belirten Kanat, 2009 yılı sonu itibariyle bu oranın %1 i aştığını, 2012 yılı itibariyle de bu payın %2 ye ulaştırılmasının planlandığını anlattı.

Teknoloji Geliştirme Bölgeleri nin (TEKNOPARKLAR), üniversiteler ile birlikte hareket etmesi gerektiğine dikkat çeken Zülküf Kanat, TEKNOPARK ların sanayi ile üniversiteler arasında işbirliğini sağladığının altını çizdi.

TEKNOPARK ların durumuna ilişkin rakamsal verileri de paylaşan Kanat; "Üniversite-sanayi işbirliğinin etkin ve sürekli olması son derece önemlidir. Bu işbirliğinin mutlaka somut hale getirilmesi gerekir" dedi.

Rakamsal verilere göre Türkiye de halen değişik bölgelerde toplam 37 adet TEKNOPARK bulunduğunu ve buralarda 5 bin 874 projenin tamamlandığını kaydeden Kanat, 3 bin 403 projenin halen devam ettiğini belirtti. 540 milyon dolarlık teknoloji ihracatı gerçekleştirildiğini ve yapılan başvurular sonucu onaylanan patent sayısının 297 olduğunu ifade eden Kanat, TEKNOPARK lara yatırım yapan53 yabancı firmanın toplam 450 milyon dolarlık yatırım yaptığını söyledi.

NKÜ Rektörü Prof. Dr. Nizamettin Şenköylü ise, Çorlu Mühendislik Fakültesi Kampüsü nde TEKNOPARK kurmak için başvuruda bulunulacağı müjdesini verdi. Şenköylü, NKÜ nün bazı bölümlerinde de patent geliştirmeye ilişkin ders programı ekleneceğini de belirtti.