info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.3271
Dolar Satış
:
32.3854
Euro Alış
:
34.4475
Euro Satış
:
34.5096
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

Çorlu Yeni Adliye Sarayını Bekliyor

Çorlu Yeni Adliye Sarayı nda arsa konusu hala netlik kazanmadı.

Çorlu Trakya nın merkezi ve en büyük yerleşim yeri şehir merkez nüfusu 250 bini aşmış bulunuyor.Buna bağlı olarak resmi kuruluşların arsa konuları ve yeni yerleşim yerleri de önem teşkil ediyor.

Bilindiği üzere geçmiş dönem belediyesi Çorlu Adliye yerini SARILAR köyü yolu mevkiinde belirlemiş ve durumu böyle açıklamıştı. Şehir merkezine uzaklığı ile Emniyet ve Jandarma teşkilatlarına uzaklığı problem olabilir sorusunu akıllara getirmişti.

Bu yerin değişmesi için o zamanlar valilik, kaymakamlık ve adliye ile baronun belediyeye uyarıları olmuşsa da kulak asılmadı. Yer konusunun hep SARILAR yolu mevkii üzerinde durulmuştu.

YENİ ADLİYE SARAYI YERİ EMLAK KONUTLARI KÖPRÜSÜ CİVARINDA

Daha sonra 29 Mart 2009 mahalli seçimlerinden sonra Çorlu Belediyesi, Adliye yeri arayışını sürdürmüş ve yer olarakta Emlak konutları köprüsü civarında bir alan bulundu.

Bu konuda Çorlu Belediyesi gerekli düzenlemeleri yapmış ve yeni Adliye Sarayı nın buraya yapılması konusu Ankara da Adalet Bakanlığında yapılan görüşmelerde olumlu sonuç vermişti.

Şimdi ise kulaktan kulağa "yeni ADLİYE SARAYI olayı Ticaret ve Sanayi Odası ile Belediye ve Adliye arasında pürüz var" konuşuluyor. Bu konunun ne zaman ve ne şekilde netlik kazanacağı ise kamu oyunca merakla bekleniyor. Yeni Adliye Sarayı yeri hem Polis ve hem de Jandarma teşkilatına yakın bir yerde bulunuyor.

Bir an önce yeni yer için ihalenin yapılması bekleniyor.

Bu arsa olayı ile ilgili olarak, Ticaret ve Sanayi Odası ile Çorlu Belediye nin kamuoyuna doyurucu bir açıklama yapması bekleniyor.