info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.5096
Dolar Satış
:
32.5682
Euro Alış
:
34.6254
Euro Satış
:
34.6878
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

Çorlu’da Dans Rüzgarı Esti

Çorlu Belediyesi 6. Uluslararası Kültür ve Sanat Festivali için şehrimize gelen dans grupları festivalin kapanış gecesinde sahne aldı.

Çorlu Belediyesi önündeki Cumhuriyet Meydanı'da kurulan sahnede gösterilerini sergileyen Çorlu Belediyesi Halk Dansları Topluluğu, Arjantin Nuestras Raices Tarih Derneği Dans Topluluğu, Bosna-Hersek Lola Sanat ve Kültür Topluluğu, Hırvatistan Sveta Jana Bayan Major Grubu, Karadağ Vesna Halk Oyunları Topluluğu, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Gençlik Dairesi Paşaköy Gençlik Merkezi Dans Topluluğu, Güney Kore Sengjeonmu Koruma Derneği Dans Topluluğu, Meksika Teo-Cihuatl Halk Oyunları ve Dans Topluluğu, Polonya Lezczok Dans Topluluğu, Sırbistan Svetozar Markovic Akademik Folklor Topluluğu ile Beşik Turizm Folklor Eğitim Araştırma Gençlik ve Spor Kulübü Derneği Halk Dansları Topluluğu Çorlu'da adeta dans rüzgarı estirdi. Farklı ülkelerden gelen dans gruplarının renkli bir kültür mozaiği oluşturduğu gösteriler, etkinlik alanında toplanan binlerce vatandaş tarafından büyük bir ilgiyle izlendi.

Gösterilerin ardından sahneye çıkarak kısa bir konuşma yapan Başkan Ünal Baysan, misafir dans gruplarının festivalimize kattıkları güzelliklerden dolayı teşekkürlerini sunduğunu belirterek, ilerleyen senelerde çok daha büyük ve güzel festivaller düzenleyeceklerini kaydetti. Yaşanan terör olayları ve acı kayıplar sebebiyle festivalin eğlence etkinliklerinin iptal edilmesini anlayışla karşılayan misafirlere ve Çorlu halkına ayrıca teşekkürlerini ileten Başkan Baysan, tüm yaşananlara rağmen dimdik ayakta durduklarını, ulu önder Atatürk'ün kurduğu Türkiye Cumhuriyeti'nin yıkmaya kimsenin gücünün yetmeyeceğini belirtti.
 
Gösterilerin sonunda festivale katılan dans gruplarına çeşitli hediyeler takdim edildi.