info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.4527
Dolar Satış
:
32.5111
Euro Alış
:
34.8255
Euro Satış
:
34.8882
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

Çorlu’da Kurban Pazarı Durgun

Çorlu’da kurban pazarına satışa çıkartılan 3 yaşındaki Osman adlı 1 ton 450 kilo ağırlığındaki tosun 14 bin liraya alıcı bekliyor.

Ancak kurbanlık satıcıları bu yıl pazarın hareketsizliğinden yakındılar.
 
Çorlu Belediyesi tarafından Hıdırağa Mahallesi kamyon yolu üzerine kurulan hayvan pazarının en büyük tosunu olan Osman alıcı bekliyor. Ertan Akbaş tarafından yetiştirilen 1 ton 300 kilo ağırlığındaki 3 yaşındaki Osman’ı soranların çok olduğunu ancak şuana kadar alıcısının çıkmadığını söyledi. Akbaş, “Geçen yıla oranla bu yıl pazarda haraketlilik yok. Şuana kadar fiyatları oldukça aşağıya çektik. Ancak soran çok, alan yok. Osman pazarın en büyük hayvanı. 1 ton 450 kilo ağırlığında 14 bin lira istiyoruz. 10 bin lira veriyorlar. Bizde bu fiyata satmak istemiyoruz.”
 
FİYATLAR DÜŞÜK
 
Çorlu Belediyesi tarafından açılan kurbanlık hayvan pazarında bu yıl fiyatlarının oldukça düştüğünü ifade eden Çorlu belediyesi Sağlık İşleri Müdürü Nedim Testereci, “Bu yıl fiyatlar oldukça düşük olmasına rağmen hayvan pazarında bir durgunluk yaşanmaktadır. 25 çadır planlandı ancak şu ana kadar 23 çadır doldu 2 tanesi hala boşta. Kurulan çadırlarda bulunan toplam 500 büyük baş hayvandan 150 tanesi satılmış durumdadır. Geçen yıl daha hareketli bir dönemdi. Ancak bu durgunluk sadece Çorlu’de değil. İstanbul’da buna dahil. Belediye mezbahası olarak biz tüm tedbirlerimizi aldık. Burada kesilecek olan kurbanlıklar dini vecibeleri yerine getirilerek kesilecektir. Küçükbaş hayvan olarak ise 3 bin 500 adet hayvan kaydı yapılmıştır”