info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.4527
Dolar Satış
:
32.5111
Euro Alış
:
34.8255
Euro Satış
:
34.8882
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

Çorlu’da Kurbanlıklar Satışa Sunuldu

Büyükbaş kurbanlık hayvanlar 1 Ekim 2013 tarihinde Çorlu Belediyesi tarafından kurulan canlı hayvan pazarında satılmaya başlandı.

Koyun-keçi türü hayvanların satışı ise 9-10 Ekim 2013 tarihlerinde başlayacak. 
 
Sağlık İşleri Müdür Vekili Nedim Testereci, Çorlu’da uygulanacak kurban hizmetleri kapsamında belediyenin kurduğu canlı hayvan pazarı ve kurbanlık hayvan satış yerleriyle ilgili yapılan çalışmalar hakkında bilgiler verdi:
 
Kurbanlık hayvan satış yerlerinin insan ve çevre sağlığı ve güvenliği ile hayvan refahı gözetilerek düzenlendiğini belirten Testereci, 25 adet çadırda 600 civarında sığır cinsi hayvan kaydı yapıldığını, koyun ve keçi türünde ise 3 bin 500 civarında kapasite planlandığını söyledi.
Canlı hayvan pazarında satışa sunulacak kurbanlık hayvanlarda, sğır, koyun ve keçi türü hayvanların tanımlanması, tescili ve izlenmesi yönetmeliğindeki normların hassasiyetle arandığını dile getiren Testereci, hayvanların gebelik kontrolleri yapılıp veteriner sağlık raporları / nakil belgeleri ile kayıt altına alındığını ifade etti. Ayrıca yapılacak denetimlerde kaçak yollardan getirildiği tespit edilen hayvanlara İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü tarafından ilgili mevzuatlar gereği, cezai müeyyideler uygulanacağını ve bu mevzuatlara aykırı hayvan satışlarına kesinlikle müsaade edilmeyeceğini belirtti.
 
 
 
 
 
Testereci sözlerini şöyle sürdürdü: “Belediyemiz canlı hayvan pazarında veterinerlik hizmeti, aydınlatma ve su ihtiyaçlarının düzenli olarak sağlanmasının yanı sıra hayvanların bulunduğu ortamların kapsamlı bir şekilde dezenfekte edildiğini, vatandaşların sağlığı için tehdit arz eden hususlara karşı her türlü tedbirleri alınmıştır. Kurbanlık hayvanların satın alımı işlemlerinde vatandaşlarımıza önemli görevler düşüyor. Hayvanlardaki hastalık riskine karşı kontrolsüz ve kaçak satılan kurbanlık hayvanları, kesinlikle almamaları ve damızlık değeri yüksek hayvanları da tercih etmemeleri hususunda gerekli hassasiyet göstermeleri gerekiyor.”