info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.4527
Dolar Satış
:
32.5111
Euro Alış
:
34.8255
Euro Satış
:
34.8882
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

Çorlu’da Muhasebe Uygulamaları Eğitimi Verildi

Tekirdağ’a bağlı Çorlu Ticaret ve Sanayi Odası Üyelerine yönelik ’Muhasebe Uygulamaları’ eğitimi gerçekleştirildi.

Çorlu Ticaret ve Sanayi Odası Konferans Salonu’nda gerçekleşen eğitimde Çorlu SMMM Odası Eğitmenler Koordinasyon KomitesiBaşkanı Mustafa Kalfaoğlu, vergi cezaları, naylon fatura ve naylon fatura hükümlerinde olan belgeler hakkında katılımcılara bilgiler verdi.
 
Çorlu SMMM Odası Eğitmenler Koordinasyon Komitesi Başkanı Mustafa Kalfaoğlu, eğitimde yaptığı konuşmada "Vergi mükellefi veya sorumlusunun vergilendirme ile ilgili ödevlerini zamanında yerine getirmemesi veya eksik yerine getirmesinden dolayı verginin eksik yada zamanında tahakkuk ettirilmemesini ‘vergi ziyai’ olarak tanımlanmakta" dedi.
 
Vergi ziyai cezası kayba uğratılan verginin bir katı oranında uygulandığını söyleyen Kalfaoğlu, “V.U.K. Madde 359’da yazılı fiilleri gerçekleştirilmesi durumunda bu ceza üç kat, bu fiillere iştirak edenlere ise bir kat olarak uygulanır. Ayrıca, kanuni süresi geçtikten sonra verilen beyannameler için kayba uğratılan verginin yarısı oranındadır. Ceza ihbarnamesinin tebliğinden itibaren otuz gün içerisinde başvurarak vadesinde veya 6183 Sayılı Kanunda belirtilen teminatları göstermek suretiyle vadesinden sonra üç ay içerisinde ödeyeceğini bildirmesi halinde birinci defasında yarısı, devamında ise üçte biri oranında indirim uygulanabilir” ifadelerini kaydetti.
 
Eğitimin son bölümünde Mustafa Kalfaoğlu, Damga Vergisi ödenmemiş veya noksan ödenmiş kağıtları, vergi ve cezası tahsil edilmeden tasdik eden veya örneklerini çıkarıp veren noterler adına her kağıt için tahsil edilmeyen Damga Vergisi üzerinden maktu vergilerde yüzde 50, nispî vergilerde yüzde 10 oranında özel usulsüzlük cezası kesildiğini, ancak bu madde kapsamında kesilecek özel usulsüzlük cezalarının her bir kağıt için 1,60 TL den az olması gerektiğini söyledi.