info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.4527
Dolar Satış
:
32.5111
Euro Alış
:
34.8255
Euro Satış
:
34.8882
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

Çorlu’da Sandık Görevlilerine Eğitim Verildi

Tekirdağ’ın Çorlu ilçesinde İlçe Seçim Kurulu ve Ergene İlçe Seçim Kurulu’nca Halk Eğitim Merkezinde 30 Mart günü yapılacak olan seçimde görev alacak sandık görevlilerine eğitim semineri verildi.

İsimlerini kayıt ettiren ve sandıkta görev yapacakları oy torbalarını teslim alan görevliler, daha sonra 1 saat süren eğitim semineri videosunu izledi. Seminerde, görevlilere bazı uyarılarda bulunan İlçe Seçim Kurulu yetkilileri, sandık görevlilerinin seçimden 1 saat önce görevli bulundukları yerlere gitmeleri gerektiğini belirtti. Oy torbalarının içinde bulunan oy pusulalarının seçim gününe kadar açılmayacağı bilgisini veren yetkililer, seçim tutanaklarının tarayıcıdan geçirileceği ve tüm Türkiye'nin görebileceğini söyledi. Ayrıca seçimlerde sahtecilik yapan sandık görevlileri hakkında 3 yıl ile 12 yıl arasında yargılama sürecinin başlayacağı ifade edildi.
 
Bunun yanı sıra muhtarlık seçimlerinde eşit oy alan muhtarlar arasında İlçe Seçim Kurulunda kura çekileceği de belirtildi. Oy kabinine hiçbir seçmenin cep telefonu, kamera gibi araçlar ile giremeyeceği, girenlerin uyaracağı aktarıldı.