info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.4527
Dolar Satış
:
32.5111
Euro Alış
:
34.8255
Euro Satış
:
34.8882
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

Çorluda Yenilenebilir Enerji Kaynakları Projesi Tanıtıldı

Çorlu Mehmet Rüştü Uzel Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi Müdürlüğü’nde hazırlanan törenle “Yenilenebilir Enerji Kaynakları Projesi” tanıtıldı. Proje tanıtım toplantısına Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakanlığı Elektrik İşleri Genel Müdürlüğü Şube Müdürü Mustafa Kaya, Çorlu Belediye Başkan Yardımcıları Erdoğan Demirci ve Kemalettin Avcı, Tekirdağ İl Milli Eğitim Müdürü Şenol Genç, İŞKUR Tekirdağ Müdürü Şerafettin Küçük, İlçe Milli Eğitim Müdürü İsmail Bağlar, Mesleki Eğitim Merkezi Okul Müdürü Caner Baysal, Mircea Cel Batran Koleji Okul Müdürü Vesile Nicoara ve çok sayıda davetli katıldı.

Çorlu Mehmet Rüştü Uzel Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi Müdürlüğü’nde hazırlanan törenle “Yenilenebilir Enerji Kaynakları Projesi” tanıtıldı. Proje tanıtım toplantısına Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakanlığı Elektrik İşleri Genel Müdürlüğü Şube Müdürü Mustafa Kaya, Çorlu Belediye Başkan Yardımcıları Erdoğan Demirci ve Kemalettin Avcı, Tekirdağ İl Milli Eğitim Müdürü Şenol Genç, İŞKUR Tekirdağ Müdürü Şerafettin Küçük, İlçe Milli Eğitim Müdürü İsmail Bağlar, Mesleki Eğitim Merkezi Okul Müdürü Caner Baysal, Mircea Cel Batran Koleji Okul Müdürü Vesile Nicoara ve çok sayıda davetli katıldı.

Yenilenebilir Enerji Kaynakları projesiyle ilgili okulun toplantı salonunda ilk konuşmayı gerçekleştiren Okul Müdürü Rüştü İnan; “Okulumuz işgücü piyasasına, piyasanın ve toplumun aradığı ara nitelikli insan gücü yetiştirmektedir. Okulumuz bünyesinde Anadolu Teknik, Anadolu Meslek, Teknik ve Endüstri Meslek olmak üzere 4 ayrı lise mevcuttur. Okulumuzda tesisat, metal, motorlu araçlar, makine, inşaat, ahşap, bilişim, Endüstriyel otomasyon ve elektrik-elektronik teknolojileri alanı olmak üzere toplam 9 bölüm bulunmaktadır. Okulumuzda 2 bin 143 öğrenci ve 120 öğretmen bulunmaktadır. Okulumuz bünyesinde ilçe dışından gelen öğrencilerin konaklama ve barınma ihtiyaçlarını karşılayan 65 yatak kapasiteli bir pansiyonumuz mevcuttur” dedi.

“Okulumuz, öğrencilerimize genel ve mesleki, anlamda eğitim vermek, onları meslek hayatı görevi yanında, sürekli eğitim kapsamında meslek kursları vermektedir” diyen İnan; “Bölgemizde önemli bir mesleki eğitim merkezi konumundadır. Okulumuz bugüne kadar Avrupa Birliği hibelerinden yararlanarak, toplam 7 tane AB projesi içerisinde bulunmuştur. Bu projelerden, 2 Leonardo projesinde uygulayıcı, 3 tanesinde ortaklık yapmış, bu yılda bir tanesine ortak statüsünde katılacaktır. Ayıca MEGEP kapsamında Erkek Teknik Öğretim Genel Müdürlüğümüzün, Japonya Ulusal Eğitim Ajansı JICA ile yürütmüş olduğu endüstriyel otomasyon teknolojileri alanının Türkiye’deki 20 okula yaygınlaştırma projesi kapsamında yaygınlaştırma okulu olarak bu projeye de katılmış, Japonya Ulusal Ajansının hibesinden de yararlanmıştır. Ayrıca okulumuz inşaat Teknolojileri alanında yine Erkek Teknik Öğretim Genel Müdürlüğümüz ile Çanakkale Seramik A. Ş. ile imzalanan protokolle öğretmenlerimiz seramik konusunda eğitime alınmışlar ve okulumuz bu konuda yetişkinlere meslek edindirme kursları verebilecek düzeye getirilmiştir” diye konuştu.

Konuşmasını şöyle sürdüren İnan; “Mesleki eğitimin kalitesinin arttırılması, ülkemizin yurt dışında tanıtılması, öğrencilerimize yurtdışı deneyimi kazandırılması, yabancı dillerinin geliştirilmesi, kültür alışverişlerinin sağlanarak ülkemizin Avrupa Birliği sürecinde Avrupa’ya entegrasyonunun kolaylaşması için Bulgaristan’ın Burgaz ilindeki Teknik bir okulla 10 yıldır kardeş okul projesi yürütülmektedir. Romanya’nın Köstence ilinde ülkenin saygın okullarından olan Mirsea Sel Batran Koleji ile de eğitim üçgeni dediğimiz bir proje çalışması başlatılmıştır. Bu yıl içerisinde okulumuz, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, Milli Eğitim Bakanlığı ile Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği arasında imzalanmış olan UMEM (Uzmanlaşmış Meslek Edindirme Merkezleri) projesinde Türkiye genelinde belirlenmiş 111 okuldan birisidir. Bu proje kapsamında, 111 okulda görev yapan öğretmenlerin hizmet içi eğitimini üstlenmiş proje okuludur. Ayrıca bu yıl içerisinde Karadeniz Ekonomik İşbirliğine sunduğu proje teklifi kabul edilerek desteklenmeye değer bulunmuş, Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakanlığımıza bizlere bu projede gösterdikleri yakınlıktan dolayı teşekkürlerimi sunarım. Gördüğünüz gibi okulumuz için projeler gelecek demek, neden proje gelecek demek? Çünkü yönetici, öğretmen ve öğrenci kadromuzla sürekli gelişimi ve değişimi hedeflediğimiz için gelecek demektir. Bölgemize, gençlerimize ümit ve düş veren projelere imza atmaktan her zaman mutlu olacağız.”

Proje yöneticisi ve Mesleki Eğitim Merkezi Okul Müdürü Caner Baysal; “Böyle bir ihtiyaç 2005 yılında doğdu ve gerçekten bu proje bir ihtiyaçtır. Yurt dışındaki kardeş okullarımız ile böyle bir fikir oluştu be okulumuz Türkiye’de tek okul oldu. Bu projemizi de herkes destekledi. Buradan da sanayicilerimize çağrıda bulunuyorum. Ar-Ge’ye destek versinler ve desteklesinler” dedi.

Bakanlık olarak destek verdiklerini söyleyen Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakanlığı Elektrik İşleri Genel Müdürlüğü Şube Müdürü Mustafa Kaya; “Bakanlık olarak haberimiz olduğu andan itibaren destekleme kararı aldık. Bakanlığımız projeye çok önem verdi. Destekliyoruz ve bu projenin arkasındayız. Okullardaki enerji verimliliğini, kamu kurumlarındaki enerji verimliliğini çok önemsiyoruz” diye konuştu.

Son olarak konuşan ve projeyi destekleyen Tekirdağ İl Milli Eğitim Müdürü Şenol Genç; “Şuanda önemli konulardan birisi enerji. Restler-Hestler şuan Türkiye’nin gündem maddesidir. Türkiye Cumhuriyeti olarak projeler geliştirmek zorundayız. Her ülke ile enerji konusunda işbirliği yapmak zorundayız. Dünya artık küçük bir köy, çocuklarımıza temiz bir çevre, yenilenebilir enerji kaynakları bırakmak zorundayız. Dünya 6 derece ısınırsa çoğu ülke yerle bir olacak. Bunun nedeni de karbonmonoksit gazı. Buzullar eriyor, bu da haritaların değişmesine neden oluyor. Projede emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından okulun bahçesinde hazırlanan projenin kurdele kesme töreni yapıldı. İl Milli Eğitim Müdürü Şenol Genç, kurdele töreni sırasında herkesi projenin yanına çağırarak kurdelenin birlikte kesilmesini istedi.