info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.4049
Dolar Satış
:
32.4632
Euro Alış
:
34.4266
Euro Satış
:
34.4887
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

Corona Fırsatçılarına Baskın

Tekirdağ Emniyetinden Corona Fırsatçılarına Baskın

Tekirdağ Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele ekipleri, Muratlı ilçesinde bir adrese düzenledikleri operasyon da, kaçak yollarla izinsiz üretilen Etili alkol, Rakı ve kolonya yapımında kullanılan kimyasal maddeler ele geçirdi. Son zamanlarda Koronavirüs salgını nedeni ile artan dezenfektan ve kolonya ihtiyacı nedeni ile merdiven altı üretim yapanlara karşı çalışma başlatan Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele ekipleri, aldıkları bir istihbarat üzerine operasyon düzenledikleri adresteki 1 araç, 1 depo ve çok sayıda 5 litrelik bidonlara doldurulmuş satışa hazır etili alkol, Gliserin, Kaçak rakı ve bunları imal etmekte kullanılan laboratuar malzemeleri le geçirdi.

Yapılan operasyon da kaçak üretim yaptıkları tespit edilen Kimya teknikerleri, G.K ve G.K gözaltına alınarak haklarında yasal işlem başlatıldı. Ele geçirilen 59 adet 50 ml şişelerde dezenfektan, 120 litre ayrıştırılmış ve seyreltilmiş rakı yapında kullanılan alkol, 2 adet hassas terazi, 100 litre gliserin, Çok sayıda sahte etiket ve hologram , Çok sayıda hayvansal ve bitkisel ürün ve üretiminde kullanılan şişe ve medikal malzemeye el konuldu.

Emniyetten yapılan yazılı açıklama da, “Ülkemizi de etkisi altına alan (COVID 19) korona virüsü salgını nedeniyle piyasada artan dezenfektan ve kolonyaya olan talebin etil alkol talebini artıracağı piyasada etil alkol bulunabilirliğin azalmasına bağlı olarak merdiven altı tabir edilen yasa dışı üretimin önlenmesine ve halk sağlığının korunmasına yönelik çalışmalara sıkı bir şekilde devam ediyoruz” dendi.