info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.3091
Dolar Satış
:
32.3673
Euro Alış
:
34.6230
Euro Satış
:
34.6854
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

ÇOSB de 14 ayrı ülkeden yabancı sermaye var

Tekirdağ iline bağlı Çerkezköy ilçesinde bulunan Organize Sanayi Bölgesi nde faaliyet gösteren 192 fabrikadan 31 ini yabancı ülkelerin bayrağı dalgalanıyor.

Bunlardan 2'si ortak sermayeli 29'u ise, tek ülkenin yatırımı olarak,Çerkezköy ilçesinde üretim yapıp istihdam sağlıyor.

LİDER 13 FABRİKA İLE ALMANYA

Çerkezköy ilçesinde yatırımı bulunan ülkeler arasında biri ortaklı 14 devasa fabrikası bulunan Almanya, lider ülke olurken, Almanya'yı 3 fabrika ile İsviçre izliyor. İsviçre'yi biri ortaklı toplam 3 fabrikası ile Amerika, 2'şer fabrikası ile Norveç ve Japonya takip ederken, Fransa, İspanya Güney Kore, Çek Cumhuriyeti, Hollanda, İtalya ve Rusya'nın da ÇOSB'de birer fabrikası bulunuyor.

İŞTE ALMAN SERMAYELİ FABRİKALAR

Almanya'nın Çerkezköy Organize Sanayi Bölgesi'ndeki fabrikaları arasında BSH gibi dev markalar da yer alıyor. İşte ÇOSB'deki Almanya sermayeli fabrikalar; PRETTL ENDÜSTRİ SİSTEMLERİ SAN. TİC. LTD. ŞTİ., İREKS GIDA SAN. TİC. A.Ş., SAİNT-GOBAİN WEBER YAPI KİMYASALLARI SAN. VE TİC. A.Ş. KLÜBER LUBRICATION SAN. VE TİC. A.Ş., LANG YÜZER OTOMOTİV SAN. TİC.A.Ş., HÜPPE İNŞAAT MALZ.SAN.VE TİC.A.Ş., OTOTEK METAL İŞLETME SAN. TİC. LTD. ŞTİ., PUTZMEİSTER MAKİNA SAN.VE TİC.A.Ş., SCHNEE METAL PLASTİK SAN. TİC. LTD. ŞTİ., BSH EV ALETLERİ SAN. VE TİC. A.Ş. SCHOTT ORİM CAM SAN. TİC. A.Ş., FLAMMASSTEK TEKNİK MONTAJ SAN. TİC. A.Ş. ve SCHOTT ORİM CAM SAN. TİC. A.Ş."

İSVİÇRE SERMAYELİ FABRİKALAR

ÇOSB'deki İsviçre sermayeli fabrikalar arasında iöse Deva İlaç Sanayi dikkat çekiyor. DEVA İlaç Saniyi'nin yanısıra ESSELTE LEİTZ BÜRO MALZEMELERİ SAN. TİC. A.Ş. ve MAGNEZYUM VE METAL TOZLARI ENDÜSTRİ VE TİC. A.Ş. de ÇOSB'deki İsviçre sermayeli fabrikalar olarak üretim yapmayı sürcdürüyor.

ABD VE NORVEÇ'İN İKİŞER FABRİKASI VAR

ÇOSB'de ikişer fabrikası bulunan ülkelerden Amerika'nın 3M SANAYİ VE TİCARET A.Ş. ile DT METAL GERİ KAZANIM TEKNİK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. isimli fabrikaları bulunurken, Norveç'in ise JOTUN TOZ BOYA SAN. TİC. A.Ş. ismiyle iki fabrikası bulunuyor.

JAPON SERMAYELİ SE OTOMOTİV VE YKK

Çerkezköy Organize Sanayi Bölgesi'nin Japon sermayeli iki fabrikasından biri olan SE Otomotiv kriz nedeniyle, üretimini geçici süreyle durdururken, YKK Metal ve Plastik ise, halen ÇOSB'nin en gözde fabrikalarından biri olarak üretimini sürdürüyor.

TEK FABRİKALI ÜLKELER

Çerkezköy'deki yabancı sermayeli fabrikalar bununla da sınırlı değil. Fransa, İspanya, Güney Kore, Çek Cumhuriyeti, Hollanda, İtalya ve Rusya, ÇOSB'de tek fabrikası bulunan ülkeleri oluşturuyor. TRELLEBORG OTOMOTİV SANAYİ VE TİC.A.Ş. Fransa sermayeli tek fabrika olarak göze çarparken, İspanya sermayeli TEKA TEKNİK MUTFAK ALETLERİ SAN. VE TİC. A.Ş., Güney Kore sermayeli HYOSUNG TEKSTİL LİMİTED ŞİRKETİ, Çek Cumhuriyeti sermayeli ZENTİVA KİMYASAL ÜRÜNLER SAN.VE TİC.A.Ş., Hollanda sermayeli OTTOMAN HALI SAN. TİC. A.Ş., İtalya sermayeli FİL MAN MADE TEKNİK TEKSTİL SAN. TİC. A. Ş., Rusya sermayeli TECNOCAST DIŞ TİCARET LTD.ŞTİ. de Çerkezköy'de üretim yapan yabancı sermayeli fabrikalar arasında bulunuyor.

ÇOK ORTAKLI FABRİKALAR

Çerkezköy Organize Sanayi Bölgesi'nde üretim yapan iki fabrika da birden fazla yabancı ülkenin ortaklığıyla üretim yapıyor. Bu fabrikalardan PAS SOUTH EAST EUROPA SAN. VE TİC. LTD. ŞTİ. Amerika ve Almanya ortak sermayesi ile üretim yaparken, ALTIN İPLİK VE ÇORAP SAN.A.Ş. ise İngiltere-İrlanda ve Malezya ortaklığıyla üretimini sürdürüyor.

161 TÜRK FABRİKASI VAR

31 yabancı sermayeli fabrikanın bulunduğu Çerkezköy Organize Sanayi Bölgesi'nde 161 tane de Türk Sermayeli fabrika üretim yapıyor