info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.4527
Dolar Satış
:
32.5111
Euro Alış
:
34.8255
Euro Satış
:
34.8882
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

ÇOSB Yönetimi nden Kaymakama Ziyaret

Gerze Kaymakamlığı’ndan Çerkezköy Kaymakamlığına atanan Kaymakam Kubilay’a hoş geldin ziyaretleri devam ediyor.

ÇOSB YÖNETİM KURULU ÜYELERİ ZİYARET ETTİ
 
Çerkezköy Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Sarıoğlu, Yönetim Kurulu Üyeleri Gürdal Adal, Selim Asael, Kazım Gamgam, Mustafa Alpagut, Muharrem Yamaç, Saim Buyruk ve ÇOSB Bölge Müdürü Mehmet Özdoğan ile birlikte Çerkezköy Kaymakamı Metin Kubilay’a hayırlı olsun ziyaretinde bulundular. Önceki gün saat 15.00’da düzenlenen ziyarette Kaymakam Kubilay’a görevinde başarılar dileyen Ömer Sarıoğlu, tek tek Yönetim Kurulu Üyelerini tanıttı.
 
OSB İLE SIKI BİR İŞBİRLİĞİ İÇİNDE OLACAĞIZ
 
Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Kaymakam Metin Kubilay, “Yönetim Kurulunuza teşekkür ederim. Hep beraber gelmeniz beni çok memnun etti. Çerkezköy sanayisiyle ön plana çıkan bir ilçemiz. Türkiye’nin en önemli sanayilerden birisidir. Bu anlamda bölgeyi daha iyi tanıdıkça sizlerle beraber daha iyi değerlendirme yapma imkanımız olacak ama ilk izlenimlerim aldığım bilgiler çok hızlı bir nüfus artışının olduğu yönünde. Sanayi kuruluşlarının istihdam imkanları neticesinde üretimden ve istihdamdan daha önemli bir mesele yok. Hem ilçemiz hem de ülkemiz için gelişmemiz için bu süreç farklı bir şekilde devam etmelidir. Bu anlamda kamu kurum ve kuruluşlarına düşen sanayici ve işadamlarımızın yanında olmak ve onları desteklemektir. Kaymakamlığımızca bundan sonra inşallah sizlerle OSB Yönetim Kurulu ile sıkı bir işbirliği içinde olacağız” dedi.
 
GECE GÜNDÜZ DEMEDEN ELİMİZDEN GELENİ YAPACAĞIZ
 
Üretim ve istihdamın artarak devam etmesinin çok önemli olduğuna değinen Kaymakam Kubilay, “Bu durum ülkemiz açısından da hayati önem taşıyor. Çerkezköy Türkiye de en önemli 3 sanayi bölgesinden birisi. 350’ye yakın fabrika olduğu ve 60 bin çalışanın bulunduğunu öğrendim. Bunu sağladığınız içinde sizlere teşekküre diyorum. Bundan sonra ilçemizin ilerlemesi için daha da kalkınması için ve sizlerin işlemlerini kolaylaştırmak için gece gündüz elimizden geleni yapmaya gayret edeceğiz. Üretim ve istihdamdan daha önemli bir meselemiz yok. Buna çok ihtiyacımız var. Çerkezköy’ü Çerkezköy yapan en önemli unsur sanayidir. Sizlerle beraber koordineli bir şekilde çalışacağız” diye konuştu.
 
SANAYİCİNİN HUZUR BULDUĞU BİR OSB OLMAKTAN GURUR DUYUYORUZ
 
Kaymakam Metin Kubilay’ın ardından konuşan ÇOSB Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Sarıoğlu, ÇOSB’nin Türkiye’de büyüklük açısından ilk 3’e girdiğini ifade ederek şunları söyledi; “Biz kimseyi kendimizle yarıştırmıyoruz. Biz düzenli alt yapısı tamam, sanayicinin huzur bulduğu bir organize olmaktan gurur duyuyoruz. 60 bin çalışanımız var. İSO tarafından ikinci 500 açıklandı ve 14 firmamız yer aldı. İlk 500’de de 19 firmamız yer almıştı. Kısacası ilk 33 firmamız ilk bine girmiş oldu. Firma sayımız az olmakla birlikte büyük firmalardır. Bunun içinde 5 bine yakın işçi çalıştıran BSH, Arçelik, Yünsa, Teknik Kauçuk gibi fabrikalar yer alıyor. Yönetimimiz tamamen sanayicilerden oluşuyor. Oy birliğiyle karar alıyoruz ve hiç muhalefetimiz yok. Genel Kurullarımız çok büyük bir olgunlukla gerçekleşiyor hiçbir OSB’de olmadığı kadar. Uyumlu bir şekilde çalışıyoruz.”
 
İŞBİRLİĞİ İLE ELEMAN AÇIĞININ KARŞILANACAĞINI DÜŞÜNÜYORUM
 
Ziyarette konuşan ÇOSB Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Gürdal Adal ise “60 bin işçi çalıştırıyoruz ancak 70 bin olsa gene çalıştırırız ama eleman yok” derken, Kaymakam Kubilay’da, “İş-Kur Müdürümüz ziyarete geldi ve bazı bilgiler verdi. Bizlerde takip ederek nasıl bir katkıda bulunabiliriz bunları yapacağız. Bunlarla karşılıklı iş birliği içinde olursak zannedersem eleman açığı da karşılanacaktır” cevabını verdi.
 
ELEMAN BULMAK İÇİN HER YOLA BAŞVURUYORUZ
 
Her fabrikanın kapısında eleman ilanlarının yer aldığını belirten Ömer Sarıoğlu, “Eskiden bez afişler hazırlatırdık işçi aranıyor diye ama kısa sürede yırtılırdı. Tabelalar yaptırmaya başladık oda yetmedi gece görünsün diye ışıklı tabelalarla işçi aranıyor. Sizi OSB’ye davet edeceğiz ve her fabrikanın kapısında işçi aranıyor yazısını göreceksiniz. Bunu her yerde de söyleyemiyoruz. İşsizlerin göçü olabilir, demografik yada sosyolojik açıdan nasıl karşılanabilir bilemediğimiz için Çerkezköy’de iş varmış diye Türkiye’nin bütün işsizleri kalkıp buraya gelebilir. Vasıflı aramıyoruz. Lise diyorduk orta okula indik. Konuşması düzgün ve işten anlıyorsa ilkokula bile razı olduk artık” açıklamasında bulundu.
 
MESLEK LİSESİNİN PROJESİ BİTTİ KISA ZAMANDA TEMELİNİ ATACAĞIZ
 
Özel Meslek Lisesi hakkında da konuşan Sarıoğlu, “32 derslikli bir meslek lisesi yapıyoruz. Meslek lisemiz vardı öğrenci sayımız bu dönem 180’e çıkıyor. 32 derslikli lise inşaatının projeleri bitti inşallah temelini de en kısa zamanda atacağız. Proje tadilatları yapılıyor. Fiilen okulumuz var ve bu sene başlayanlarla 180 öğrenci olacak. Burada nitelikli eğitim vermeye çalışıyoruz. Öğrencilerden hiçbir katkı payı almıyoruz. Yüzde yüz burslular. İngilizce ağırlıklı bir eğitim olsun istiyoruz. En azından okuldan mezun olanlar çalıştıkları yerde yabancı bir eleman geldiğinde derdini anlatabilsin ve anlayabilsin diye yabancı dile önem veriyoruz. Okulunu bitirdikten sonra bizde kalır kalmaz, üniversiteye devam eder etmez o kendi seçimidir. Ama bölgemize değilse bile ülkemize bir katkımız olur diye düşünüyoruz. İnşallah temelini beraber atarız. Geçici olarak eski idari binamızda istihdam ediyoruz” dedi.
 
2 AY İÇİNDE KONFERANS SALONU TAMAMLANACAK
 
Son olarak Konferans Binası hakkında bilgi veren Ömer Sarıoğlu, “Yeni bir Konferans Salonumuz var 500 kişilik. Tam donamlı iki ay içinde tamamlanacak. Konferans, tiyatro, konser ve seminerlerin yapılabileceği ve bugünümüzün teknolojisinde her şeyin yer aldığı bir konferans salonu olacak. Bunu da Çerkezköy’ün hizmetine sunacağız. Burasını ‘OSB yaptı OSB’nindir’ demeyeceğiz. Herkesin kullanımına açacağız. Çerkezköy’den OSB’yi ayırmıyoruz asla böyle bir düşüncemiz yok. Konferans Salonunu Haliç Kongre Merkezi’ni yapan firma yapıyor ve son derece tecrübeli bir firma. Tamamlandıktan sonra açılışı gerçekleştireceğiz” şeklinde konuştu. Karşılıklı sohbetin ardından ÇOSB Yönetimi ziyareti sonlandırdı.