info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.4742
Dolar Satış
:
32.5327
Euro Alış
:
34.7084
Euro Satış
:
34.7710
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

Cumhurbaşkanı Erdoğan; Tekirdağ Terörle Mücadelede Destan Yazıyor

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, toplu açılış törenini gerçekleştirmek için Tekirdağ’a geldi.

Erdoğan ile birlikte, Enerji ve Tabii Kaynaklar bakanı Berat Albayrak, Orman ve Su İşleri bakanı Veysel Eroğlu, Çalışma ve Sosyal Güvenlik bakanı Mehmet Müezzinoğlu, Meclis Anayasa komisyonu başkanı Mustafa Şentop, Tekirdağlı olan İstanbul milletvekili Gülay Dalyan, Başbakan Binali Yıldırım’ın danışmanı eski Tekirdağ milletvekili Özlem Yemişçi, Tekirdağ milletvekilleri ve birçok Ak Partili siyasetçi ile kamu görevlileri bu açılışa katıldı.

Ev sahibi konumunda açılış konuşmasını yapan Tekirdağ Büyükşehir belediye başkanı Kadir Albayrak, adeta bir Ak Partili gibi konuştu ve Cumhurbaşkanına övgüler dizdi. Albayrak, “Böyle güzel bir günde Sayın Cumhurbaşkanımızı Tekirdağ’da ağırlamanın verdiği mutluluk ve gururla, sizleri Tekirdağ Büyükşehir belediye başkanınız olarak sevgi ve saygıyla selamlıyorum.

Büyükşehir belediye başkanlığına geldiğimizin 1060.gününde, bize emanet etmiş olduğunuz Tekirdağ büyükşehir belediye başkanlığını elimizden geldiğince ve bütün gücümüzle yerine getirip çalışmaya devam ediyoruz. İki gönül bir olmayan bizden değildir felsefesinden bir hareketle, günümüzü devamlı çalışarak ve bize verdiğiniz emaneti en güzel koruyarak çalışmaya devam ediyoruz. Sayın Cumhurbaşkanım, sizi en son 2015 Mayısta Tekirdağ’da görmüştük. O gün bize verdiğiniz cesaretle güçlendik.

Bugün tekrar Tekirdağ’a gelmenizle bu gücümüz daha da artmıştır.15 Temmuz hain kalkışmasında, Tekirdağ halkı devlete ve demokrasiye bağlılığını ve Cumhurbaşkanımıza bağlılığını ispat etmişlerdir. Bunun gururu içerisindeyiz. Ben 17 Temmuz günü Sayın Cumhurbaşkanımızı arayarak, Tekirdağ’ın devletimize ve Cumhurbaşkanımıza bağlılığını arz ettim” Dedi. Ardından söz alan Tekirdağ Valisi Mehmet Ceylan, “Türkiye’nin ekonomisinin her yüz liranın beş lirasında katkısı olan Tekirdağ, siyasal, sosyal ve ekonomik anlamda sayenizde önemli bir aşama kaydetmiştir” Dedi.

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak,Tekirdağ'a yatırımların hız kesmeden devam edeceğini söyledi. Berat Albayrak’ın ardından kürsüye çıkan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, “en son Tekirdağ’a geldiğimde,42 ayrı eserin açılışını yapmıştık. Tekirdağ yerinde durmuyor. Her gün yeni eserlerle, yeni projelerle büyümeye ve kalkınmaya devam ediyor. Trakya bölgesinin adeta çekim merkezi, öncü şehri olup, bu yolda da devam ediyor. Tekirdağ sadece ekonomi, ticaret ve tarımda değil, terörle mücadelede de destan yazıyor.

Tekirdağ’ın kahraman evlatları, DEAŞ VE PKK’NIN terör örgütlerine dağları, şehirleri dar ediyor. Aynı şekilde Tekirdağ,15 Temmuz ihaneti karşısında dik bir duruş sergiledi. O gece 15 Temmuz demokrasi mücadelesinde, Tekirdağlı hemşerilerimin kanı, canı, emeği var.” Dedi. Cumhurbaşkanı Erdoğan, yeni şehir hastanesinin sözünü verirken, Muratlı kültür merkezinin de hayata geçirileceğini söyledi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın konuşmasının ardından toplu açılış kurdelesi kesilerek, program sona erdi.

Kaynak : Murat Ürtekin