info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.4527
Dolar Satış
:
32.5111
Euro Alış
:
34.8255
Euro Satış
:
34.8882
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

Cumhurbaşkanı Gül’den Başkan Albayrak’a Ziyaret

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, çıktığı yurt turu kapsamında Tekirdağ’a gelerek Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak’ı ziyaret etti.

Büyükşehir Belediye Başkanlığı makamında gerçekleşen ziyarette Albayrak, Tekirdağ hakkında Cumhurbaşkanı Gül’e bilgiler verdi. Gül burada yaptığı konuşmasında, "Tekirdağ Büyükşehir olunca başkanlarının da sorumlulukları sadece il vilayeti şehir merkezi değil bütün artık ilin planlaması söz konusu oluyor. Şehrinizin ihtiyaçlarında hiçbir siyasi fark gözetilmez. Herkes el birliği içerisinde çalışır" dedi.
Şehirlerin esas emanetinin belediye başkanlarına ait olduğunu ifade eden Gül, "Uzun vadeli vizyon, şehri uzun vadede yaşanabilir yapmakta. Özellikle Tekirdağ’ın ilçeleri çok göç aldığı, büyük sanayi yatırımları yapıldığı için hızlı büyüyen iller burası. Trafik sorunları, altyapı sorunları ortaya çıkar" ifadelerini kaydetti.
Belediyelerin meclisleri, danışmanlarıyla, teknik ekipleriyle çok iyi planlanması lazım olduğunu yineleyen Gül, "Gelecekte şehri daha cazip yapmak için bu şehri ileride daima yaşanılır bir şehir yapabilmek belediye başkanlarının gelecekle ilgili vizyonlarıyla çok bağlıdır. Şüphesiz ki bu işler yapılırken tüm devlet birimleri, yerel birimler çok iyi bir koordine gerekiyor" diye konuştu.