info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.4527
Dolar Satış
:
32.5111
Euro Alış
:
34.8255
Euro Satış
:
34.8882
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

Cumhuriyetimizin 89. Yıldönümü Kutlu Olsun

Cumhuriyetimizin 89. Yıldönümü Kutlu Olsun

Türkiye Kamu-Sen Tekirdağ İl Temsilcisi ve Türk Eğitim-Sen Tekirdağ Şube Başkanı Muzaffer DOĞAN’ ın, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı ile ilgili yaptığı basın açıklamasıdır.

CUMHURİYETİMİZİN 89. YILDÖNÜMÜ KUTLU OLSUN

Cumhuriyetimizin 89’uncu yıldönümünü büyük bir gurur ve coşkuyla kutluyoruz. Dev bir çınar olan Cumhuriyetimiz, Ulu Önder Atatürk’ün bizlere bıraktığı en büyük mirastır.

Elbette bugünlere gelmek hiç kolay olmadı. Bağımsızlığımızın kazanılmasında eşsiz bir mücadele sergilendi. Hürriyetin hiçbir şeyle değişilmeyeceğini çok iyi bilen Türk milleti fedakarlıktan kaçınmadan, kanı, canı pahasına, genci, yaşlısı, kadını, çocuğuyla cephede omuz omuza, yürek yüreğe savaştı. Büyük Atatürk önderliğindeki Türk milleti bu paha biçilemez mücadelenin ardından bağımsızlık ateşini yaktı. Ulu Önder, 29 Ekim 1923 tarihinde de Cumhuriyeti ilan ederek, Türk milletine çok değerli bir armağan vermiş  oldu.

Bizler Atamızın mirasını dün ve bugün olduğu gibi yarın da koruyacağız, Cumhuriyetimize gözümüz gibi bakacağız. Bundan kimsenin kuşkusu olmasın. Her ne kadar zaman zaman Devletimizin bekasına ve Cumhuriyete karşı bir takım komplolar düzenlense de, bu toprakları bölüp, parçalamak isteyen hainler sahneye çıksa da, provokatif girişimlerle insanlarımız arasına kötülük tohumları ekilmeye çalışılsa da Türk Milleti asla ve asla bu oyuna gelmeyecektir.

Herkes bilmelidir ki; bu ülkenin öğretmenini kaçıran, devletin memuruna gözdağı veren, okulları yakan, sözde birtakım taleplerle insanları ayrıştırmaya, birbirine yabancılaştırmaya çalışan, kandan beslenen, federalizm gibi saçmalıkların peşinde koşan, terörü destekleyen, büyüten, dış kaynaklı tuzaklara alet olan, aydın kisvesi altında insanları kin ve düşmanlığa teşvik eden hiçbir güç başarılı olamayacaktır. Bu milletin her zaman bir ve bütün olan, korkusuz, çelik gibi yüreğinin karşısında hiçbir fitne, fesat, hainlik, bölücülük duramaz.

Cumhuriyetle hesaplaşma derdinde olanlar, devletimizi yok etmeye, milletimizi bölmeye ant içenler, bu ülkenin kahraman Mehmetçiğini şehit ederek, anaları ağlatanlar, Türk milletinin bağrına ateş düşürenler, terör örgütüne finansal destek olanlar, silah, teçhizat yardımı yapanlar bu milletin vicdanında hüküm giymiştir ve akıttıkları kanda boğulacak, ortaya saçtıkları pislikte çürüyeceklerdir. Topraklarımızı emperyalistlerden temizleyen ve Cumhuriyeti kuran bu millet, Cumhuriyetimize ve vatanımıza uzanan elleri kırmayı da gayet iyi bilir.

Bu noktada bu ülkenin bütünlüğü, milletimizin dirliği ve Cumhuriyetimiz söz konusu olduğunda herkes aynı duyarlılığı sergilemelidir. Zira devletimiz terör belasını yok edecek, hainleri bertaraf edebilecek, vatandaşlarını koruyup, kollayabilecek, topraklarımıza halel getirmeye çalışanlara karşı dimdik durabilecek büyüklükte ve güçtedir. Unutulmamalıdır ki; ülkemiz bölücü çetelere ve Cumhuriyet düşmanlarına bırakılmayacak kadar değerli, Türk Milleti de hainlere pirim vermeyecek kadar onurludur. Cumhuriyeti koruma, bağımsızlığına sahip çıkma, ülkesini savunma konusunda hiçbir millet Türk milleti kadar azimli ve kararlı olamaz. Dolayısıyla gençlerimize Cumhuriyetin önemini iyi anlatmamız, onları Cumhuriyet bilinciyle yetiştirmemiz de son derece önemlidir.

Öte yandan hatırlanacağı üzere geçtiğimiz yıl Van depremi dolayısıyla resmi geçit törenleri iptal edilmiş ve Cumhuriyet kutlamalarına gölge düşmüştü. Bu yıl Cumhuriyet kutlamalarının coşku ile yapılması ve halkın katılımının sağlanması gereklidir.

Çünkü Cumhuriyet Bayramı bu toprakların nasıl vatan yapıldığını, bir milletin nasıl küllerinden yeniden doğduğunu, birlik ve beraberliğimizin ne denli önemli olduğunu bir kez daha hatırlamamıza ve şehitlerimiz ile gazilerimizi hayırla yad etmemize vesile olmaktadır.

Bu vesileyle, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramımızın 89’uncu yıldönümünü kutluyor; Büyük Önder Atatürk, silah arkadaşları ve aziz şehitlerimizi saygı, şükran ve rahmetle anıyoruz.

Kamuoyuna saygıyla duyurulur.

   Muzaffer DOĞAN
 Türkiye Kamu Sen
Tekirdağ İl Temsilcisi