info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.5096
Dolar Satış
:
32.5682
Euro Alış
:
34.6254
Euro Satış
:
34.6878
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

Cüneyt Yüksel`den Tekirdağ`da Tarihi Jest

Tekirdağ’ın Süleymanpaşa ilçesinin belediye başkanı Cüneyt Yüksel, parti ayırt etmeksizin her kesimi kucaklamaya ve toplumsal değerleri yaşatmaya devam ediyor.

Daha önce MHP, CHP, ANAP ve Ak Partili olup Tekirdağ’a değer katmış sanat ve siyaset insanlarının ismini park, aşevi, spor salonu ve daha birçok yere vererek halkın gönlünü kazanan Cüneyt Yüksel, bu kez de tarihimizde milli mücadele silahlarını bebeğinden ve canından önde tutan şehit Şerife Bacının ismini verdiği bir park yaptı.

1900 yılında Kastamonu-İnebolu’da Dünya’ya gelen Şerife Bacı, millî Mücadele zamanında Ankara’ya cephane taşırken cephanelerin zarar görmemesi için kazağını çıkararak üzerini örtmüş, bebeği de üşümesin diye sıkı sıkıya sarılmış ve kendisi yorgunluktan bitap düşerek şehit olmuş cesur, vatansever bir Anadolu kadınıdır. Bu değerli vatan şehidinin adını Tekirdağ’da ebedi yaşatmak için büyük bir jest yapan Süleymanpaşa belediye Başkanı Cüneyt Yüksel, Önceki belediye başkanı Ekrem Eşkinat’ın binlerce liralık sanat heykelleri yerine milli değerleri yaşatmak adına TÜMKASDER derneği yakınında bir park düzenlemesi yaparak parka şerife Bacı adını verdiklerini söylemiştir.

Bu konuda memnuniyetini ve mutluluğunu ifade eden TÜMKASDER(Tüm Kastamonulular Derneği) başkanı Rasim Gürsoy; “Tekirdağ’da bir ilk gerçekleştiriliyor ve Bir belediye başkanının girişimiyle Kastamonulu Şehit Şerife Bacının ismi Tekirdağ Kastamonulular Derneğimizin hemen yanındaki parka veriliyor Süleymanpaşa Belediye Başkanı Sn. Cüneyt Yüksel parkı sil baştan düzenleyerek Aileler ve çocuklar için Muhteşem bir alan ve park yarattı. Bununla da kalmayarak parka Kastamonu’lu Şehit Şerife Bacı ismini verdi. Tekirdağ’daki biz Kastamonululara adeta bayram havası yaşattı.

Yıllardır Tekirdağ’dayız burada ikamet ediyor, burada çalışıyor, burada kazanıyor, buraya yatırım yapıyoruz. Doğduğumuz yer Kastamonu olsa da doyduğumuz yer TEKİRDAĞ ve Tekirdağlıyız diyen hemşerilerimiz yıllardır kimse bizlere ve tarihimize sahip çıkmadı. Ama Allah razı olsun Cüneyt Yüksel Tekirdağ’da yaşayan Kastamonululara sürpriz yaparak adeta bayram havası yaşattı MİNNETTARIZ Sn. Cüneyt Yüksel Başkanım Rabbim Senden ve ekibinden Razı olsun ”Dedi.

Kaynak : Murat Ürtekin