info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.4742
Dolar Satış
:
32.5327
Euro Alış
:
34.7084
Euro Satış
:
34.7710
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

Define aramaya 9 gözaltı

Çorlu İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri Edirne nin Enez İlçesi nde izinsiz define aradıkları iddiasıyla, aralarında Özel Trakya Koleji Yönetim Kurulu Başkanı Rasim Ç. nin de bulunduğu 9 kişiyi yakaladı.

Çorlu Emniyet Müdürlüğü ekipleri aralarında işadamlarının da bulunduğu bir şebekenin Edirne nin Enez İlçesi Yenice Köyü yakında izinsiz define ve tarihi eser arayacağı ihbarı üzerine harekete geçti. Mahkeme kararı ile polisin 2 ay süre ile izlediği şebeke elemanlarının kazı için ekipmanları ile birlikte Enez e bağlı Yeniköy de kazı yaptığı sırada suçüstü yakaladı. Çorlu Emniyet Müdürlüğü ekiplerince yakalanan ve izinsiz kazı yapan İsmail A., Necmettin Y. ve Gökhan A. yı kullandıkları malzemeler ile birlikte gözaltına aldı.
Gözaltındaki şüphelilerin bağlantıları araştıran ve soruşturmayı derinleştiren Çorlu polisi izinsiz kazı ile ilgili olarak İbrahim Ö., Mehmet T., Zekeriya Ç., Ayhan A., İsmet A. ve Rasim Ç. yi de yakalayarak gözaltına aldı.
Polisteki sorgusundan sonra Çorlu Cumhuriyet Savcılığı na sevk edilen şüphelilerden İsmet A., Mehmet T. ve İbrahim Ö., buradaki sorgusunun ardından tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı. Savcılık diğer şüpheliler Rasim Ç., İsmail A., Necmettin Y., Gökhan A., Ayhan A., Zekeriya Ç. tutuklanma istemiyle mahkemeye sevk edildi.
6 SANIK TUTUKLANDI
Gözaltına alınan 9 şüpheliden İsmet A., Mehmet T. ve İbrahim Ö. nün savcılık tarafından tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılmasının ardında, mahmeye çıkarılan 6 şüphelinin sorgusu tamamlandı. Çorlu Nöbetçi Sulh Ceza Mahkemesi ne ifade veren sanıklar Trakya Koleji Yönetim Kurulu Başkanı Rasim Ç., Ayhan A., Gökhan A., İsmail A., Necmettin Y. ve Zekeriya Ç., Kültür ve Tabiat Varlıkları Kanunu na muhalefet suçundan tutuklandı.