info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.4742
Dolar Satış
:
32.5327
Euro Alış
:
34.7084
Euro Satış
:
34.7710
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

Define avcıları polisi görünce...

Tekirdağ ın Çorlu ilçesinde dere kenarında hazine arayan 2 kişi, karşılarında polisi görünce malzemelerini ve otomobillerini kazı yerinde bırakarak kaçtı.

Edinilen bilgiye göre, Emlak Konutları arkasında bulunan Hz. Ebubekir Sıddık Camii nin 500 metre kadar uzağında bulunan dere yatağında kazı yapan 2 kişiyi gören vatandaşlar, durumu hemen polise bildirdi. Kazı yaptıkları bölgeye polisin geldiğini fark eden define avcıları kaçmaya başladı.

Polisin "dur" ihtarına ve havaya açtığı uyarı ateşine rağmen kaçmaya devam eden define avcıları izlerini kaybettirmeyi başardı. Bölgeyi geniş biçimde araştıran polisler kaçan 2 kişinin izine rastlayamazken, izinsiz kazı yapılan bölgede inceleme başlatıldı. Bir mezar genişliğinde ve yarım metreyi aşkın derinlikte kazılan yerde taş parçalarının olduğu, kişilerin define aramak maksadıyla kazı yaptıkları belirlendi. Kazıda kullandıkları kazma ve kürekler ile yanlarında getirdikleri mont ve yağmurlukları da olay yerinde bırakarak kaçan 2 kişinin yakalanması için soruşturma sürüyor.

İzinsiz kazı yapan kişilerin olay yerinin 100 metre kadar ilerisinde park ettikleri otomobillerine de el konuldu. Çekiciye yüklenen otomobil, Emniyet Müdürlüğü bahçesine götürüldü.