info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.5096
Dolar Satış
:
32.5682
Euro Alış
:
34.6254
Euro Satış
:
34.6878
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

Define hayali boş çıktı

TEKİRDAĞ ın Malkara İlçesi nde 33 yaşındaki Emine Oktay tarafından, Kurtuluş Savaşı öncesi Yunanlıların gömdüğü iddia edilen altınları bulmak için izinle annesinin evinin bahçesinde kazı yapıldı. Ancak 4 saat süren kazıda harhangi bir hazine bulunamadı.

Gazibey Mahallesi Ertuğrul Gazi Sokak üzerindeki 55 yaşındaki Sevim Ak a ait müstakil evin bahçesine Kurtuluş Savaşı öncesi Yunanlıların altın gömdüğü ve o altınların bulunamadığı iddia edildi. Bunun üzerine Sevim Ak ın İstanbul da yaşayan evli kızı Emine Oktay, gerekli izinleri aldıktan sonra bugün saat 11.30 da yetkililerin gözetiminde iş makinesi ile kazı çalışmalarını başlattı. Evin 300 metrekarelik bahçesindeki 100 metrekarelik alanda yapılan kazı çalışması sonrası 7 metre derinliğinde açılan çukurda iddia edilen altınlar bulunamayınca 15.30 da çalışmalar durduruldu.

30 yıl önce Yunanistan dan gelen bir grubun evlerini satın almak istediğini belirten Emine Oktay, ?Ailem araziyi satmadı. Bu yıl ise elimize bir harita geçti ve o haritaya göre buranın 6 metre derinliğinde gömülü altın vardı. Burada altın olduğunu düşündüğümüz için bu işe el attık ve ailece konuyu değerlendirmek istedik. Ancak altın çıkmadı" dedi.