info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.4527
Dolar Satış
:
32.5111
Euro Alış
:
34.8255
Euro Satış
:
34.8882
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

Denize Düşen Otomobilde Liman Görevlileri Kusurlu

Geçen yılki kazayla ilgili hazırlanan ikinci bilirkişi raporunda, liman görevlilerinden bazılarının kusurlu bulunduğu öğrenildi

Tekirdağ Limanı'nda denize düşen otomobildeki 4 kişinin yaşamını yitirmesiyle ilgili hazırlanan ikinci bilirkişi raporunda, liman görevlilerinden bazılarının kusurlu bulunduğu öğrenildi. 
 
Geçen yıl meydana gelen kazayla ilgili davanın görüldüğü 1. Ağır Ceza Mahkemesi'nin atadığı ikinci bilirkişi heyeti, çalışmalarını tamamlayarak raporunu mahkemeye sundu.   
 
İlk bilirkişi raporunda, "sürücünün yorgun olması ve yakamoza  aldanması" ifadesi yer alırken, iş güvenliği uzmanı ve öğretim üyelerinden oluşan ikinci bilirkişi heyetinin hazırladığı raporda ise liman görevlilerinden bazılarının kusurlu bulunduğu kaydedildi. 
 
Davanın 17 Temmuz'da görülecek ikinci duruşmasında bilirkişi raporunun değerlendirileceği ve yargılama sonucu kimin kusurlu olup olmadığına karar verileceği öğrenildi.  
 
Evlilik hazırlığı yapan çocuklarının ev eşyalarını Tekirdağ'a getirmek üzere 28 Mayıs 2012'de Balıkesir'in Bandırma ilçesinden arabalı vapurla Tekirdağ Limanı'na gelen 41 E 7190 plakalı otomobilin denize düşmesi sonucu, dünürler Ahmet Gülhan (51) ve Zeynep Gülhan (45) ile Vecdet Eriş (53) ve Aysel Eriş (49) hayatını kaybetmişti. 
 
Kazanın ardından Tekirdağ Liman İşletmeleri Müdürü A.M, Müdür Yardımcısı R.Ç, geminin 2. kaptanı E.Ç. ile 3. kaptan R.P, "taksirle ölüme neden olma" suçlamasıyla tutuklanmış ve avukatları aracılığıyla tutukluluklarına yaptıkları itirazın kabul edilmesiyle bir ay sonra serbest kalmışlardı.