info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.4527
Dolar Satış
:
32.5111
Euro Alış
:
34.8255
Euro Satış
:
34.8882
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

Deprem Kökenli Kentsel Risklerin Azaltılmasına Yönelik İki Ayrı Çalışma İçin Hazırlıklar Başlıyor

Olası Marmara depremine karşı önlem ve ilgili yerel yönetimlere bölgesel sonuç raporu oluşturulması amacıyla iki önemli çalışma için Tekirdağ Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü, TRAKYAKENT Belediyeler Birliği ile ortak çalışma hazırlıklarını başlattılar.

 

Olası Marmara depremine karşı önlem ve ilgili yerel yönetimlere bölgesel sonuç raporu oluşturulması amacıyla iki önemli çalışma için Tekirdağ Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü, TRAKYAKENT Belediyeler Birliği ile ortak çalışma hazırlıklarını başlattılar. Olması beklenen depremlerin olası risklerinin belirlenmesi adına Tekirdağ ve çevre bölgelerinde Deprem riski azaltma stratejilerinin hazırlanması ve afet yönetimine ilişkin coğrafi bilgi sistemi alt yapısının oluşturulması çalışmalarına yönelik düzenlenen koordinasyon toplantısı TRAKYAKENT Belediyeler Birliği toplantı salonunda yapıldı.
 
Tekirdağ Belediye Başkanlığı ve Doğa Hareketleri Araştırma Derneği (DOHAD) iş birliğinde gerçekleştirilmesi planlanan çalışmaya bu süreçte, Tekirdağ Belediye Başkanı ve TRAKYAKENT Birlik Başkanı Op. Dr. Adem Dalgıç’ın talimatları doğrultusunda, TRAKYAKENT Belediyeler Birliği’nin de proje desteği sağlaması yönünde çalışmalara başlanacak.
 
Doğa Hareketleri Araştırma Derneği (DOHAD) Başkanı Fuat Agalday, “Deprem Kökenli Kentsel Risklerin Azaltılmasında Jeofizik Verilerin Kullanımı” adı altında proje uygulamaları gerçekleştirilmesi için çalışmalar yapılması ve TRAKYAKENT Belediyeler Birliği’nin de bu çalışmaya proje desteği getirmesi konusunda fikirlerini paylaştı.     
 
Tekirdağ’da Deprem Evi Kurulacak
Toplantıda Tekirdağ ve çevre bölgelerinde deprem evleri kurulması konusunda proje çalışmalarının başlatılmasına yönelik bilgi alışverişi de yapılırken, bu konu ile ilgili teknik çalışmaların yürütülmesi görüşü de gündeme getirildi.
 
Toplantıya, TRAKYAKENT Birlik Müdürü ve Tekirdağ Belediye Başkan Yardımcısı Sinan Çetiz, Birlik Proje Uzmanı Mehtap Cihan Miçonunoğlu Akkuş, Tekirdağ Belediyesi İtfaiye Müdürü Erkan Yıldız, İtfaiye görevli personeli Aylin Demir ve Doğa Hareketleri Araştırma Derneği (DOHAD) Başkanı Fuat Agaladay katıldı.