info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.4527
Dolar Satış
:
32.5111
Euro Alış
:
34.8255
Euro Satış
:
34.8882
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

Depremde Yıkılan Cami Şerefeleri Tamir Ediliyor

Ege Denizi açıkları Gökçeada yakınlarında 24 Mayıs günü meydana gelen 6.5 büyüklüğündeki depremde yıkılan Tekirdağ Selimiye Camii’nin şerefeleri onarılıyor.

Tekirdağ'ın merkez ilçesi Süleymanpaşa Hürriyet Mahallesi'nde bulunan Selimiye Camii’nin deprem nedeniyle minare şerefelerinden bir tanesi yıkılırken, diğerinde çatlaklar meydana gelmişti. Hayırsever bir vatandaş tarafından masrafları karşılanan caminin şerefelerinde onarım çalışmaları başladı.
Tekirdağ İl Müftü Vekili İsmail Hısım, onarım çalışmalarının başladığını söyledi. Ege Denizi Gökçeada yakınlarında 24 Mayıs günü yaşanan deprem dolayısıyla Selimiye Camii'nin her iki minaresinde de hasar meydana geldiğini ifade eden Müftü Vekili Hısım, "Minarelerin zarar görmesinden dolayı ismini açıklamak istemeyen bir hayırsever vatandaşımız tarafından minarelerin eski haline getirilmesi için çalışmalar başlatıldı. Minarelerimiz en kısa zamanda yapılarak inşallah eski haline kavuşturulacaktır. Camimizde minareler dışında herhangi bir zarar mevcut değil, ibadete açık" dedi.