info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.2472
Dolar Satış
:
32.3053
Euro Alış
:
34.6335
Euro Satış
:
34.6959
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

Devlet Bakanı Kavaf Tekirdağ da

Devlet Bakanı Selma Aliye Ayla Kavaf, Sevgi evleri açılışı için Tekirdağ a geldi.Sevgi evlerinde konuşan Bakan Kavaf, sevgi evlerinde Çocukların öğretmenler ve

Devlet Bakanı Selma Aliye Ayla Kavaf, Sevgi evleri açılışı için Tekirdağ a geldi. Sevgi evlerinde konuşan Bakan Kavaf, sevgi evlerinde Çocukların öğretmenler ve bakım elamanları ile birlikte kaldıkları belirterek evlerin tamamıyla aile sıcaklığı içinde olduğunu söyledi.

Oluşturulan bu model çocukların başarısında büyük rol oynadığını ifade eden Kavaf, Türkiye de 250 evimizde bin 300 civarında çocuğumuz kalıyor. Hedefimiz 5 yıl içinde yuvalardaki kalan çocuklarımızı bu tüp evlere taşımak süratiyle yuvaları tavsiye edeceğiz. Aileye dönüş çerçevesinde ekonomik nedenlerle çocuklarının kuruluşumuza bırakan ailelere biz size destek olalım çocuğunuz yanınızda kalsın ailenin birliği bütünlüğü devam etsin diyoruz. Bu şekilde kuruluşumuzda kalan 7 bin çocuğumuzu ailelerin yanına döndürdük. Yaklaşık 14 bin çocuğu da hiç kuruma almadan aileleri yada akrabalarının yanında desteklemeye devam ediyoruz. Bu çerçevede ailelerinin yanında desteklediğimiz 25 bin çocuğumuz var kurumlarımızda kalanların sayısı da 10 bin küsurdur dedi.

Konuşmanın ardından açılış kurdelesi, Devlet Bakanı Selma Aliye Ayla Kavaf, Tekirdağ Valisi Zübeyir Kemelek, Tekirdağ Valisi Ziyaeedin Akbulut tarafından kesildi. Sevgi evlerinde kalan, fazla devamsızlığı olmayan ortaöğretim okulu öğrencileri de, açılış töreni gerekçesiyle okula gönderilmediği gözlendi. Sevgi Evlerinde kalan öğrenciler tarafından kısa bir konser verildi.

Tekirdağ a Sevgi evleri açılışı için gelen Bakan Kavaf ın geçeceği güzergahlar açılıştan 30 dakika önce görevlilerce temizlendi. Bakan Kavaf ayrıca Zübeyde Hanım huzurevini de ziyaret etti. Bakan Kavaf Zübeyde Hanım huzurevi ziyaretin ardından Tekirdağ dan ayrıldı.