info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.5096
Dolar Satış
:
32.5682
Euro Alış
:
34.6254
Euro Satış
:
34.6878
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

Dikkat! Kara kış şiddetli geliyor

Meteoroloji bu akşamdan itibaren 8 il için kuvvetli kar yağışı uyarısı yaptı. İşte kar yağışı beklenen iller ve hava durumu...

Yağışlar bugün kuvvetli değil, hafif, ancak cuma günü batıdan başlayarak rüzgarla beraber yağmur da kuvvetini artıracak. Cuma günü Trakya da, hafta sonu kuzeyde soğuma ve kar yağışları olacak.

- İstanbul da akşam rüzgarın akşam karayele dönmesiyle hava soğuyacak, gece yağmur kuvvetini artıracak. Yağmur aralıklı yağacak.

- Ankara ve İzmir yarın çoğunlukla bulutlu, yağışlar hafif.

- Bursa ve Adana ya da cuma günü daha kuvvetli yağışlar gelecek.

İŞTE BÖLGE BÖLGE HAVA DURUMU

- Marmara da bu akşam rüzgar karayele dönecek, yağışlar da kuvvetlenecek. Çanakkale, Tekirdağ ve Balıkesir de su baskını riski var. Yarın hava 5 derece daha soğuk, yağmur aralıklı olacak. Yarın akşam Trakya da kara dönüşecek yağış, cuma günü yoğun kar şeklinde görülebilir.

- İç Anadolu da yarın yağışlar zayıf, her kentte olmasa da görülecek. Cuma günü ise gündüz yağış beklenmiyor, önce lodos kuvvetlenecek, akşam ise batısından başlayarak kuvvetli yağışlar geliyor.

- Ege de aralık ayı yağışlı geçerken, yarın yağışlar fazla etkili olmayacak, genellikle bulutlu ve zayıf rüzgarla puslu geçecek. Manisa da hava kirliliği yine artabilir. Cuma gününe ise dikkat: lodos yönlü kuvvetli rüzgar, yağışları da kuvvetlendirecek, denizde fırtına olacak.

- Akdeniz ve Güneydoğu Geceden beri Burdur, Isparta, Antalya arasında yağmur var, rüzgarla birlikte şiddetini artırıyor. Kaş, Alanya, Anamur boyunca fırtınayla beraber daha kuvvetli yağacak. Hem rüzgar, hem de yağış yaşamı olumsuz etkileyecek. Bugün diğer Akdeniz ve Güneydoğu kentleri de yağışlı.

- Doğu Anadolu da Malatya dan itibaren hafif yağmur başlıyor. Bu akşam ve gece kuvvetlenmeye başlayacak yağışlar, yarın yüksek kentlerde yoğun kar şekilde devam edecek.

- Karadeniz de bugün güniçinde Bolu dan Samsun a yağış var. Akşam Ordu ve Giresun a kadar ulaşacak. Trabzon ve Rize bulutlu. Sıcaklıkta biraz artış var. Cumadan itibaren hava yine soğuyacak, hafta sonu Bolu da yoğun kar bekleniyor.

KUVVETLİ KAR YAĞIŞI BEKLENİYOR

Malatya, Elazığ, Bingöl, Bitlis, Tunceli, Muş, Hakkari ve Şırnak ta kuvvetli kar yağışı bekleniyor.

Devlet Meteoroloji İşleri Genel Müdürlüğünden yapılan açıklamada, bu akşam saatlerinden itibaren Malatya, Elazığ, Bingöl, Bitlis, Tunceli, Muş, Hakkari ve Şırnak ta yoğun kar yağışı uyarısında bulunuldu.

Açıklamada, ulaşımda aksama ve yol kapanması olayları yaşanabileceğinden dikkatli ve tedbirli olunması istendi.