info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.4527
Dolar Satış
:
32.5111
Euro Alış
:
34.8255
Euro Satış
:
34.8882
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

DİSK-KESK-TMMOB-TTB Suriye Olaylarını Protesto Etti

DİSK-KESK-TMMOB-TTB Tekirdağ Şubeler Platformundan oluşan 40-50 kişilik bir grup Suriye de yaşananları protesto etmek için toplandı ve bir basın açıklaması yaptı.

Basın açıklamasını yapan Eğitim-Sen Tekirdağ şube sekreteri Behçet Atlı, "Ortadoğu’daki emperyalist kuşatma devam ederken Amerika Birleşik Devletleri, kendi müttefikleri ve bölgedeki işbirlikçi devletler üzerinden Suriye’ye yeni bir askeri müdahale hazırlığını gündeme getiriyor.
 
Suriye’yi yeniden dizayn etmek adına iki yıldır kanlı bir iç savaşı körükleyen ABD emperyalizmi, şimdi de kimyasal silah kullanımını gerekçe göstererek bu ülkeye yönelik doğrudan askeri müdahalenin planlarını yapmakta.
 
Kim tarafından ve ne amaçla olursa olsun kullanımı bir insanlık suçu olan kimyasal silahlar, emperyalist güçler tarafından yine kanlı bir savaşın gerekçesi olarak kullanılmaya çalışılıyor. Kimyasal silahların kim tarafından kullanıldığının objektif bir araştırmayla kamuoyunun bilgisine sunulması ve sorumlularının bir an önce yargılanması gerekirken bu silahlar, daha önce Irak ve Libya’da olduğu gibi yine daha fazla kan dökmenin, daha fazla vahşetin gerekçesi haline getirilmeye çalışıyor.
 
Suriye’yi iki yıldır harap eden müdahalenin bugün emperyalist bir savaşa dönüştürülmek istenmesinin ardında tek bir gerekçe vardır; o da emperyalizmin daha fazla güç hırsıdır.
 
Daha önce Irak’ta, Afganistan’da, Libya’da bugünkü gibi yine “özgürlük ve demokrasi” sözcüklerinin ardına gizlenerek benzer bir vahşetin altına imza atanlar, artlarında milyonlarca ölüm bıraktılar. Sadece 2 yıldır Suriye’de sürdürülen iç savaş nedeniyle yüz binlerce insan hayatını kaybetti. 
 
Yalnızca ülkemize mülteci olarak sığınan Suriyeli vatandaşların sayısı üç yüz bini geçti.Emperyalist ülkeler ve işbirlikçilerince desteklenen silahlı çetelerin kan deryasına çevirdikleri ülkelerinden kaçarak, insanlık dışı şartlarda yaşama mahkum edilen yüzlerce Suriye vatandaşı, hastalık ve açlık gibi nedenlerle ölümle yüz yüze yaşamaya devam etmektedir. Dünyanın neresinde olursa olsun yaşanan savaşlarda en ağır bedeli ödeyen kadınlar ise Suriye’de de iki yıldır devam eden bu vahşette şiddetin en ağır biçimlerine maruz kalmaya devam ediyor. 
 Memleketimizin dört bir yanı üslerle, NATO askerleriyle, ölüm füzeleriyle doldurmuş, savaşın kanlı bombalarının ülkemize yağmasına neden olmuştur. Ülkemiz savaşın parçası haline gelmiştir.
 
Yanıbaşımızda, komşumuz Suriye’de süren savaş ortamı kuşkusuz en başta Türkiye’yi etkilemektedir. Suriye’de halkların etnik ve mezhepsel farklılıkları körüklenerek karşı karşıya getirilmesi doğrudan Türkiye’yi etkilemekte, ırkçı şoven politikalarla halklar arasındaki mesafe açılmaktadır
 
Dahası, iç savaş gücü çetelere para ve silah yardımında bulunarak savaşı kışkırtan AKP iktidarı, bu çetelerin Hatay ve Urfa gibi birçok sınır ilinde ellerini kollarını sallayarak çevreye terör saçmasına izin vermektedir.  Ülkemizin günden güne biraz daha savaş batağına çekildiği bu sürecin en büyük bedelini ise hiç kuşku yok ki bu ülkenin emekçileri, ezilenleri ödeyecektir.
 
Emperyalizmin taşeronlarına, işbirlikçilere, bu ülke topraklarını NATO toprakları sananlara; emperyalizmin kalkanı olmaya ant içmişlere karşı mücadeleyi hep birlikte yükseltelim. 
 
Suriye halklarının geleceğini ellerinden alan ve yaşadığımız toprakları ABD emperyalizminin kirli üssü haline getirenlere yanıtımız her zaman eşit, özgür, demokratik ve bağımsız bir ülke mücadelemizi yükseltmek olacaktır.
 
Bizler bugüne kadar emperyalist savaşlara karşı barışı haykıran  emek ve meslek örgütleri olarak; ülkemizde ve bölgede alanları “barış” çığlıklarıyla doldurmaya devam edeceğiz. 
 
Hiçbir ülkeler koalisyonunun müdahale kararı, meşru değildir. Birleşmiş Milletler dahil, hiçbir örgütün işaret ettiği gerekçe emperyalist savaşları meşru kılamaz!
 
Şimdi, savaş çığlıkları atanlara karşı, halkların geleceğine kendilerinin karar vermesi için, halkların kardeşliğinin bu topraklardan sökülüp atılmaması için sorumluluk alma zamanıdır!Sesimizi hep birlikte büyütelim." dedi. Grup basın açıklamasının ardından olaysız dağıldı.
Kaynak : Murat Ürtekin