info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.5000
Dolar Satış
:
32.5586
Euro Alış
:
34.6207
Euro Satış
:
34.6830
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

Domuz Gribi Aşısı Komisyonu

Dr. Sevtap Yıldırır; "Türkiye de domuz gribi aşısı için bir komisyon kurulacak ve bu komisyonun vereceği rapora göre uygulama yapılacak." dedi.

Süleymanpaşa İlköğretim Okulu nda idareci ve öğretmenlere yönelik olarak düzenlenen Domuz Gribi ve aşısına yönelik seminerde konuşan Dr. Sevtap Yıldırır; "Türkiye de domuz gribi aşısı için bir komisyon kurulacak ve bu komisyonun vereceği rapora göre uygulama yapılacak." dedi.

Tekirdağ İl Sağlık Müdürlüğü Eğitim Şube Bölümü nde Görevlisi Dr. Sevtap Yıldırır, domuz gribinden korunmak için aşı vurulması gerektiğini ve bu aşının daha önce 5 bin kişi üzerinde denendiğini ifade etti.

Domuz grinin hızlı bir biçimde ilerlediğini ve erken teşhisin önemli olduğunu belirten Yıldırır, hastalığın A (H1N1) tipi virüsten kaynaklandığını söyledi.

Dr. Yıldırır şöyle konuştu; "İlk kez Meksika ve ABD de görülmüş ve daha sonra birçok ülkeye yayılmıştır. Virüs bulaşıcıdır ve insandan insana geçer. Domuz gribinin belirtileri, ateş, öksürük, boğaz ağrısı, yaygın vücut ağrısı, baş ağrısı, üşüme ve yorgunluk gibi belirtiler gösterir. Domuz gribinin de yine mevsimsel griple aynı şekilde yayıldığı düşünülmektedir. Grip virüsleri insandan insana öksürük ve hapşırma yoluyla bulaşmaktadır. Grip virüsü bulaşan bir yere dokunulduktan sonra, eller ağız yada buruna götürüldüğünde de hastalık bulaşabilir. Domuz gribi şüpheli bir kişi ile temastan sonraki 7 gün içinde hastalık belirtileri olduğunu hissederseniz hemen 112 yi arayın, evden dışarıya çıkmayın, sağlık ekiplerinin size ulaşmalarını bekleyin. Türkiye de domuz gribi aşısı için bir komisyon kurulacak ve bu komisyonun vereceği rapora göre uygulama yapılacak." -AA-