info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.4747
Dolar Satış
:
32.5332
Euro Alış
:
34.8231
Euro Satış
:
34.8859
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

Domuz gribi toplantısı yapıldı

Tekirdağ ın Çorlu ilçesinde Domuz Gribi ile ilgili toplantı düzenlendi.

Katılımın az olduğu toplantıda, Tekirdağ İl Sağlık Müdür Yardımcısı Dr. Mahmut Akdağ, herkesin domuz gribi aşısı olması gerektiğini söyledi.

Çorlu da Domuz Gribi ile ilgili toplantı düzenlendi. Katılımın az olduğu toplantıda, Tekirdağ İl Sağlık Müdür Yardımcısı Dr. Mahmut Akdağ, herkesin domuz gribi aşısı olması gerektiğini söyledi.

Çorlu Ticaret ve Sanayi Odası Konferans Salonu nda gerçekleştirilen toplantıda konuşan Tekirdağ İl Sağlık Müdür Yardımcısı Dr. Mahmut Akdağ herkesin son dönemde ülke gündemini meşgul eden domuz gribine yakalanmamak için domuz gribi aşısı yaptırması gerektiğini vurguladı.

Dr. Mahmut Akdağ, Dünya üzerinde değişik grip türlerinin görüldüğünü de belirttiği konuşmasında, "Dünya ya baktığımızda, değişik ülkelerde geçmiş zaman içerisinde çok değişik grip virüsü vakaları ile karşılaşılmıştır.

Bu virüslerden dolayı binlerce insan ölmüştür. Grip virüsü genel bakıldığında doğal bir teröristtir.

Bu grip virüsü insanlar arasında çok çabuk birbirine bulaşarak dağılıyor ve bütün toplumu olumsuz anlamda etkisiz hale getiriyor. Bu virüs türü, domuzlarda değişim gösterdiği için adına domuz gribi deniliyor. Şu anda 100 grip hastasından biri H1N1 virüsü yani domuz gribi virüsünü taşıyor." dedi.

Türkiye de domuz gribi virüsünün hızla yayıldığına ve can almaya devam ettiğine de değinen Dr. Akdağ, "bu hastalık halsizlik, kusma, miğde bulantısı, yorgunluk hissi ve yüksek ateş gibi belirtiler ile insanlarda boy gösteriyor.

Bunun yanında, hastaların ölüm nedenleri akciğer iltihaplanması, kalp zarı iltihaplanması ve kalp iltihaplanması. Hastalık nereden bakarsanız bakın ölüm riski taşıyor. Türkiye de şu ana kadar toplam 415 domuz gribi nedeniyle ölen vatandaşımız var. Bu ölenlerin 27 tanesi de gebe olarak biliniyor"dedi.

Dr. Mahmut Akdağ, halk arasında domuz gribi olarak bilinen H1N1 virüsünden korunmak için aşılanmanın doğru olacağına belirterek şunları söyledi: "Bu virüsten korunmak için mutlaka aşılanmak gerek. İnsanlar arasında, ülkemizde insanlara uygulanan domuz gribi aşısı hakkında çok sayıda söylentiler var. Ama en mantıklı hareket ne olursa olsun aşılanarak bu virüsten korunmak. Çorlu da, sadece 5 bin 500 kişi domuz gribi aşısı oldu. Bu rakam sadece mevcut nüfusun %2 sini oluşturuyor." dedi.

Başbakan Recep Tayip Erdoğan ın domuz gribi aşısı olmamasının sebebini soran katılımcılara cevap veren Akdağ "Başbakanımız Recep Tayip Erdoğan, bir yöneticidir. Ama birey olarak kendi tercihini aşı olmamak yönünde kullanmıştır.

Bu arada sayın başbakanımız, ben aşı olmuyorum, sizde olmayın demiyor. Sadece kendi tercihini bu yönde kullanıyor"dedi.

Toplantıda, Tekirdağ İl Sağlık Müdür Yardımcısı Dr. Mahmur Akdağ a, Çorlu Sağlık Gurup Başkan Yardımcısı Dr. Serdar Akalın ve Mikrobiyoleji uzmanı Dr. Arif Fidan da eşlik etti.